Prajituri

Reteta Prajitura delicioasa Roza

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru prajitura delicioasa Roza va trebuie oua, zahar, ulei, coaja si zeama de la o
lamaie. Este usor de preparat.

ingrediente

   5 oua
   300 g zahar
   200 ml ulei
   o lingurita de amoniac
   coaja si zeama de la o lamaie
   800-1000 g faina si
   o vanilie
Crema:
   400 g unt
   400 g zahar
   4 linguri de ness
   2 galbenusuri
   50 ml coniac sau rom si
   1 borcan de dulceata de trandafiri.

mod de preparare

Pentru prajitura delicioasa Roza se bat ouale spuma cu zahar, adaugam uleiul, vanilia, lamaia, amoniacul si la urma, faina pentru ca aluatul sa fie mai molicel. Se fac 5 foi, care se coc in tava tapetata cu ulei si faina. Pentru crema, zaharul se fierbe cu 100 ml de apa pana face basici, lasam timp de 15 minute la racorit, apoi il punem peste unt si batem bine pana creste crema in volum. Adaugam ouale, nessul si coniacul. Foile le insiropam cu cafea si vanilie, apoi punem in ordine: foaie, crema, foaie, crema, foaie, gem sau dulceata, foaie, crema si pe ultima foaie adaugam putina crema si nuca macinata.


Prajitura delicioasa Roza se serveste dupa ce s-a racit.

Incearca si Clafoutis cu capsuni
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa Roza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.