Se amesteca bine cele doua oua intregi cu patru linguri de zahar si cu untul frecat spuma. Se incorporeaza faina si se framanta un aluat nu foarte tar
Se amesteca bine cele doua oua intregi cu patru linguri de zahar si cu untul frecat spuma. Se incorporeaza faina si se framanta un aluat nu foarte tare, din care se intinde o foaie. Se unge o forma dreptunghiulara cu putin unt si se asaza foaia. Se introduce la cuptor pentru zece minute.
Se taie dovleacul in felii, se curata de coaja si se da prin razatoarea mare. Se caleste intr-un vas cu putin unt si restul de zahar, amestecand cu grija, pana cand se inmoaie. Se adauga zaharul vanilat, un praf de scortisoara si de cuisoare macinate si se lasa la racit. Se incorporeaza frisca lichida si doua linguri de miere. Se pune aceasta compozitie peste aluatul din tava si se mai tine la cuptor inca 30-35 de minute. Cand este aproape gata se bate albusul de ou spuma cu o lingura de zahar, se intinde peste prajitura si se mai lasa timp de zece minute la cuptor. Se taie prajitura in dreptunghiuri, care se asaza pe o farfurie si se servesc cu inghetata de vanilie.
Alte prajituri simple recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Prajitura cu zmeura

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii