Prajitura Inimioare dulci

Prajitura Inimioare dulci este un desert simplu, de efect, o prajitura perfecta pentru Valentine's, de pregatit pentru persoanele deosebite din viata ta. Urmeaza reteta pas cu pas si impresioneaza-i pe cei dragi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Inimioare dulci

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 90 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 1 kg mere
  • 100 g biscuiti
  • scortisoara
  • nuca de cocos
  • ciocolata
  • cacao

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase, adaugi untul treptat, apoi faina "in ploaie" si framanti un aluat potrivit cu care imbraci fundul si peretii unei tavi tapetata cu folie speciala pentru copt.

Merele se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu putin zahar si scortisoara. Acestea se pun peste aluat. Este indicat ca inainte de a se pune merele rare peste aluat sa se puna gris, asta daca nu lasi merele inainte cu scortisoara si cu zaharul, la scurs. Deasupra merelor se pun biscuiti dati pe razatoarea mica. Peste biscuiti se pune nuca de cocos. Daca te lipsesti de cocos, ai o prajitura cu mere perfecta si pentru cei mici. 
Tava se pune la copt la foc potrivit timp de 20-30 minute. Dupa ce s-a copt prajitura se orneaza cu ciocolata topita sau cacao, realizand cu ajutorul unei forme speciale inimioare.


Prajitura Inimioare dulci este perfecta pentru Dragobete sau Valentine's.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc