Prajituri

Reteta Prajitura OPERA, migdale, cioco, cafea

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao"
 
O prajitura ce iti va desfata simturile pur si simplu. Prajitura Opera se topeste in gura datorita blatului de migdale, ce se imbina perfect cu aromele de ciocolata si cafea.

ingrediente

1. blat migdale:
   (4 foi in tava de 30x30cm)
   10 albusuri
   220g zahar
   110g migdale macinate fin
   1 lingurita praf de copt
   140g faina
   4 oua
2.crema englezeasca:
   240 ml lapte
   90g zahar
   3 galbenusuri
   esenta vanilie
3.crema bavareza:
   5 g gelatina dizolvata in 1 lingura de apa
   170g ciocolata amaruie
   1/2 cana crema englezeasca (de mai sus) - cana de 240ml
   360 ml smantana pt. frisca
4. crema-cafea:
   25g apa
   140g zahar
   3 galbenusuri
   225g unt moale
   1 lingura plina de ness dizolvata in 1 lingura apa fierbinte
5. ganache:
   170g ciocolata amaruie
   140 ml smantana pt. frisca
6. sirop aromat:
   100g zahar
   100g apa
   1 lingura rom.

mod de preparare

1. Am facut un merengue din albusuri si 1/2 din cantitatea de zahar; ouale intregi le-am batut cu restul de zahar pana au devenit o crema deschisa la culoare si si-au dublat volumul. Peste ele am adaugat 1/2 din merengue si faina, praful de copt si migdalele macinate pe care, in prealabil, le cernusem impreuna. Am adaugat si restul de merengue si-am amestecat usor. Am impartit in 4 si in cuptorul incins la 200 C am copt cate o foaie in tava cu hartie de copt, pentru 8 minute.




2.Am mixat putin galbenusurile. Laptele l-am pus pe foc cu zaharul; cand aproape sa dea in clocot l-am turnat usor, amestecand continuu peste galbenusuri. Am readus totul in cratita si-am tinut pe foc, amestecand, pana s-a legat crema.




Recomandare: e bine sa se faca pe baie de aburi, ca sa nu se "branzeasca" crema. Am lasat putin sa se raceasca si-am adaugat esenta de vanilie.




3.In crema englezeasca calda am adaugat gelatina dizolvata si-am amestecat pana la omogenizarea completa. Am topit cioco pe baie de apa si peste ea am turnat crema englezeasca. Am batut smantana pana a devenit ca o crema groasa, nu pana la frisca si-am turnat, amestecand peste amestecul de ciocolata. Am pus-o la frigider.




4.Din apa si zahar am facut sirop. Galbenusurile le-am batut pana si-au dublat volumul. Peste ele am turnat usor si amestecand continuu siropul fierbinte. Am mixat pana s-a racit complet compozitia. Peste ea am adaugat untul, putin cate putin mixand continuu. Am adaugat si ness-ul dizolvat si-am dat la frigider.




5.Am incalzit smantana si-am turnat-o fierbinte peste ciocolata rasa. Am amestecat pana s-a dizolvat cioco complet si s-a omogenizat bine compozitia.




6.Am facut un sirop din apa si zahar la care am adaugat romul.




Asamblarea prajiturii Opera


BLAT uns cu sirop, 1/2 din crema-cafea, BLAT uns cu sirop, crema bavareza, BLAT uns cu sirop, 1/2 din ganache, BLAT uns cu sirop, restul de crema-cafea am pus la congelator pt. 30 min. dupa care am intins peste crema-cafea restul de ganache si-am pus din nou la congelator pt. 15 min.




Am taiat, cu cutitul inmuiat de fiecare data in apa fierbinte si sters bine. Daca doriti puteti sa faceti din ciocolata topita cate o nota muzicala pe fiecare felie de prajitura.


Prajitura Opera se pastreaza la frigider si se serveste la temperatura camerei.




Pofta buna! Reteta Prajitura OPERA a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Incearca si Cirese in aluat
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura OPERA, migdale, cioco, cafea" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.