Prajitura Orion

Am pregatit aceasta prajitura cu blat pufos de cacao, crema de branza, sos de piersici si decorata cu alune de padure prajite. A fost delicioasa cu aromele ei de toamna, de aceea i-am spus Orion.

Portii
16
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura Orion

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g unt sau margarina;
  • 5 galbenusuri;
  • 1 varf de lingurita de sare;
  • 10 linguri de lapte;
  • 2 linguri de cacao;
  • 5 linguri de faina;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri de zahar;
  • Pentru crema de branza:
  • 5 albusuri + 2 galbenusuri;
  • 4 linguri de zahar;
  • 360 g crema de branza cu smantana;
  • 1 praf de sare;
  • Putina coaja de lamaie;
  • Pentru sosul de piersici:
  • 7 piersici;
  • 3 linguri de zahar;
  • 1 lingura apa;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • in plus:
  • 2 linguri de zahar;
  • Pentru stratul de alune:
  • Cateva alune de padure;
  • sare;

Mod de preparare

Sosul de piersici: Se spala piersicile si se taie in felii subtiri. Se pun intr-o craticioara zaharul, zaharul vanilat cu apa la foc mic, iar cand se topeste zaharul, se adauga piersicile, se amesteca sa nu se lipeasca si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Se da vasul de pe foc.

Blatul: Se freaca margarina sau untul cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga cacaoa, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine. Se pune compozita intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul incins pentru 10 de minute, la foc mediu.

Crema de branza: Se amesteca albusurile cu mixerul cu un praf de sare, pana obtinem o spuma consistenta. Separat, se amesteca intr-un vas adanc branza pufoasa cu zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie, apoi turnam si bezeaua si amestecam bine. Se scoate tava din cuptor, se presara putin pesmet pentru ca aluatul sa nu se incruzeasca, se toarna aceasta crema de branza peste blat, se intinde bine, se mai presara un pic de pesmet, apoi se intinde si stratul de piersici, se presara acele 2 linguri de zahar mentionate la ingrediente si se mai da tava la cuptor 30 de minute la foc mic.

Stratul de alune: Se pun pe foc mic intr-o craticioara cateva alune de padure curatate si taiate in jumatati impreuna cu putina sare. Cand s-au rumenit bine, se dau deoparte, se lasa un pic la racit, apoi se maruntesc cu rasnita pentru a obtine o pudra fina. Cand s-a rumenit prajitura, se scoate din cuptor, se presara alunele de padure maruntite si se lasa la racit.

Pont: Nu exagerati cu alunele, intrucat au o aroma destul de puternica! Timp total: 1h 15min Portii: 16 Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/prajitura-orion.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital

Eu ador dovleceii umpluti, cu putin iaurt si marar deasupra, o nebunie! 

Dovlecei umpluti la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise