Prajitura Pacatul dulce

Prajitura Pacatul Dulce este o reteta culinara de prajitura de casa cu visine extraordinara. Este o prajitura deosebita perfecta pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura Pacatul dulce

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 10 linguri pline de zahar
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • 10 linguri pline cu nuca macinata
  • Crema:
  • 1/2 litru de lapte
  • 5 linguri de amidon alimentar
  • 3 plcuri de zahar vanilat + 1 fiola esenta de vanilie
  • 220 de grame de zahar 300 de grame de unt cu 80% grasime
  • Jeleu:
  • 300 de grame de visine fara samburi(proaspete sau congelate)
  • 250 ml apa
  • 150 de grame de zahar
  • 3 linguri de amidon 1 lingura rasa de gelatina granule
  • Glazura:
  • 150 grame de ciocolata alba
  • 2 linguri de smantana pentru frisca
  • 50 de grame de ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Blatul:

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si se continua baterea pana la dizolvarea completa a acestuia. Se adauga nuca si amidonul si se amesteca cu miscari circulare, pe verticala. Jumatate de compozitie se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, tinand in permanenta usa intredeschisa. Se coace 1/2 ora - 45 minute.

Este un blat de bezea si trebuie sa se usuce. Cand foaia e usor rumenita si crocanta, se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar, abia cand va fi rece se indeparteaza hartia de copt. Se procedeaza la fel cu restul de compozitie, obtinand al doilea blat.

Pentru crema:

400 de ml. de lapte impreuna cu zaharul se pun pe foc. Restul de lapte se amesteca cu amidonul. Cand laptele fierbe, se adauga compozitia bine omogenizata de amidon si se amesteca continuu pana da cateva clocote si se leaga. Se da la o parte de pe foc si se adauga zaharul vanilat si esenta. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca, acoperind vasul cu o folie alimentara (sa nu prinda pojghita). Dupa ce crema de lapte va fi rece, se adauga untul la temperatura camerei, taiat in bucatele, si se mixeaza pana la obtinerea unei creme onctuoase.

Jeleul:

Visinele, 200 de ml. de apa si zaharul se pun pe foc. Restul de 50 de ml. de apa se amesteca cu amidonul. Intre timp, gelatina se hidrateaza cu 2 linguri de apa rece. Cand apa cu visinele dau in clocot, se adauga amidonul si se amesteca pana se leaga. Eu am pasat compozitia, mergea la fel de bine si fara a fi pasata, cu fructele intregi. Cand jeleul se raceste pana in jur de 50 de grade Celsius, se dizolva direct in compozitie gelatina.

Asamblare:

Pe prima foaie se pune jumatate din crema. Se introduce tava cu prajitura in congelator pentru 10 minute, apoi se toarna jeleul deasupra, inca usor caldut: Se raceste bine de tot, se continua cu al doilea strat de crema, apoi cu ultimul blat.

Se da prajitura la rece, apoi se taie - de preferat cu cutitul electric.

Glazura:

Frisca si ciocolata alba rupta in bucati mici se pun pe foc, amestecand pana se omogenizeaza. Se toarna aceasta compozitie peste prajitura apoi se mascheaza imperfectiunile cu ciocolata cu lapte.


Reteta Prajitura "Pacatul dulce" propusa de lauralaurentiu.  Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Drob Pascal
1
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
2
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Pasca poloneza clasica
3
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
4
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Fasole verde cu ciocănele de pui la Multicooker
Bucataras.RO

Fasole verde cu ciocănele de pui la Multicooker

Laurențiu-Ionel de când a ”aterizat” în casa Zmelior, nu are odihnă;) Așa că acum l-am supus la noi teste;) Se pare...

Fasole verde cu ciocănele de pui la Multicooker
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola