Prajitura trenulet

Albusul se bate spuma cu zaharul.Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apa si praful de copt.Se toarna faina in ploaie. Compozitia se imparte in do

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura trenulet

Ingrediente

  • 6 oua
  • 400 grame zahar
  • 450 grame faina
  • 14 linguri ulei
  • 16 linguri apa clocotita
  • 2 plicuri praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • Crema: 250 grame zahar
  • 1 cana apa
  • 3 cani lapte
  • 4 linguri margarina
  • 2 budinci de lamaie sau vanilie
  • 1 lamaie
  • Glazura: 250 grame zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri apa clocotita
  • 1 lingurita margarina
  • 3 lingurite ulei

Mod de preparare

Albusul se bate spuma cu zaharul.Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apa si praful de copt.Se toarna faina in ploaie.

Compozitia se imparte in doua. Intro tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, se toarna jumatate si se face un chec simplu, iar cealalta jumatate se amesteca cu cele 3 linguri de cacao si se face un chec colorat.

In timp ce se coc checurile, se face o crema.

Se caramelizeaza zaharul si se stinge cu apa. Laptele se amesteca cu praful de budinca, se toarna peste zaharul caramelizat si stins cu apa si se fierbe. Cand s-a racit crema, se amesteca cu margarina si zeama de lamaie.

Dupa ce s-au racit bine checurile se taie felii in diagonala.

Se ung alternative cu crema: o felie alba, una colorata.

Se asaza pe o tava in forma de potcoava.

Se toarna peste, glazura fierbinte si se intinde cu un cutit ud.


Reteta propusa de irene6

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Tortul Martisor
Bucataras.RO

Tortul Martisor

Tort Red Velvet inspirat din doua parti:...

Tortul Martisor
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!