Prajituri Tosca

Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Faina, zaharul, margaina taiata in bucatele si galbenusul se amesteca. Se lucreaza repede aluatul. Se pune alua

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 160 gr. faina
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr. unt sau margarina
  • 1 galbenus; umplutura: 100 gr. alune/nuci
  • 75 gr. unt sau margarina
  • 3 linguri zahar
  • o lingura faina
  • 1 1/2 lingura lapte

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Faina, zaharul, margaina taiata in bucatele si galbenusul se amesteca. Se lucreaza repede aluatul. Se pune aluatul sa se odihneasca putin in frigider, invelit in folie de plastic. Se toaca alunele, destul de mare. Se pajesc pe o tava, pe hirtie pergament, la mijloc, 5-7 min. Se amesteca din cind in cind, sa nu se arda.

Se pine cite o bucatica de aluat in forme, formele se pun intr-o tava. Se coc circa 5 minute.

Intre timp se amesteca intr-o craticioara ingredientele pentru umplutura, pe foc mic, pina incep sa fiarba, amestecind mereu. Umplutura se pune in forme. Se coc 10-12 min, dar se mareste temperatura la 200 grade C dupa 5 min. Prajiturile se lasa sa se raceasca in forme, dupa care se lovesc usor la fund si se desfac din forme. Se lasa la racit pe un gratar metalic.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci