Prajituri Tosca

Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Faina, zaharul, margaina taiata in bucatele si galbenusul se amesteca. Se lucreaza repede aluatul. Se pune alua

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 160 gr. faina
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr. unt sau margarina
  • 1 galbenus; umplutura: 100 gr. alune/nuci
  • 75 gr. unt sau margarina
  • 3 linguri zahar
  • o lingura faina
  • 1 1/2 lingura lapte

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Faina, zaharul, margaina taiata in bucatele si galbenusul se amesteca. Se lucreaza repede aluatul. Se pune aluatul sa se odihneasca putin in frigider, invelit in folie de plastic. Se toaca alunele, destul de mare. Se pajesc pe o tava, pe hirtie pergament, la mijloc, 5-7 min. Se amesteca din cind in cind, sa nu se arda.

Se pine cite o bucatica de aluat in forme, formele se pun intr-o tava. Se coc circa 5 minute.

Intre timp se amesteca intr-o craticioara ingredientele pentru umplutura, pe foc mic, pina incep sa fiarba, amestecind mereu. Umplutura se pune in forme. Se coc 10-12 min, dar se mareste temperatura la 200 grade C dupa 5 min. Prajiturile se lasa sa se raceasca in forme, dupa care se lovesc usor la fund si se desfac din forme. Se lasa la racit pe un gratar metalic.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc