Ravani

Ravani sau revani este un desert minunat din bucataria greceasca. Este o prajitura dulce, lipicioasa, scaldata in sirop aromat cu portocale si lamaie.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Ravani

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri gris
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 6 linguri ulei sau unt topit
  • coaja rasa de lamaie
  • 4 linguri iaurt
  • esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 3 cesti zahar
  • 2 cesti apa
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 ceasca zeama de portocala

Mod de preparare

Ravani sau revani este un desert minunat din bucataria greceasca. Este o prajitura dulce, lipicioasa, scaldata in sirop aromat cu portocale si lamaie.Se amesteca grisul cu faina si praful de copt. Se bat spuma albusurile cu zaharul. Peste bezeaua obtinuta se adauga iaurtul, galbenusurile, uleiul (untul), coaja de lamaie, esenta apoi ingredientele uscate. Se amesteca usor pentru a obtine o prajitura pufoasa. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace 30-35 minute in cuptorul deja incins.
Pentru a obtine siropul se pun intr-un vas pe foc apa, zaharul si zeama de citrice si se fierb pana se ingroasa putin. Prajitura se scoate din cuptor si se portioneaza cu un cutit. Peste ea se toarna siropul caldut. Se lasa la rece pana cand siropul va fi absorbit in totalitate iar prajitura se va umfla vizibil.


Ravani se poate servi cu diverse creme, frisca sau chiar ciocolata.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Pentru prepararea prajiturii ar fi utila o tava Vitesse de la Kitchenshop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc