Rulada pufoasa cu crema de castane

Ciocolata si castanele isi amesteca perfect aromele in aceasta reteta de prajitura. Rulada este incredibil de pufoasa, iar mijlocul cremos te va face sa mai vrei inca o felie.

Complexitate
redusa
Rulada pufoasa cu crema de castane

Ingrediente

  • 4 oua mari
  • la temperatura camerei
  • 1/2 cana zahar tos
  • 65g amidon de porumb
  • 35g cacao neagra
  • 1 lingura faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri si jumatate de unt topit si racit
  • 1 lingurita sare de lamaie
  • 1 cana de frisca lichida
  • 1 cana piure de castane
  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade si tapeteaza cu hartie pentru copt o tava potrivita pentru cuptor.

Mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana cand se deschid la culoare si se umfla. Intr-un bol separat amesteca faina, cacao, sarea de lamaie, amidonul de porumb si praful de copt, dupa care amesteca-le usor in compozitia de oua. Adauga apoi si untul.

Toarna cu grija aluatul in tava pregatita si da-l la cuptor pentru 10-12 minute, pana cand coca isi revine daca o apesi usor. Rastoarna blatul pe un prosop tapetat cu hartie pentru copt, si cu grija ia hartia pe care s-a copt. Ruleaza prospoul si lasa-l asa pentru 8-10 minute, pana cand se raceste.

Mixeaza frisca lichida impreuna cu zaharul pudra pana se inareste. Scoate blatul de cacao din prosop si pune un strat de piure de castane, apoi frisca batuta si ruleaza din nou.

 


Serveste rulada pufoasa cu crema de castane imediat, pudrata cu cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci