Un preparat raw vegan perfect pentru zilele calduroase de vara in care nu avem chef sa pornim cuptorul. Este un preparat fara zahar, fara lapte si cel mai important fara foc , un preparat delicious cu putine calorii. Am decis sa prepar acest desert pentru oaspetii mei care sunt vegani . Pe langa acest desert am pregatit si ardei umpluti cu linte si legume, un gratin de conopida cu sos de conopida , chiftelute din dovlecel cu quinoa si o salata de vinete cu tofu si ardei copt. Si daca tot este si un concurs frumos luna asta pe Culinar.ro am decis sa aduc reteta si aici
Punem in apa curmalele si nucile, in doua castroane separate si le lasam cel putin 2 ore. In vasul unui mixer punem ingredientele pentru blat: taratele, curmalele hidratate mierea, scortisoara, untul de cacao lichid si mixam pana obtinem o compozitie omogena su umeda. Untul de cacao cand il cumparati este in stare solida, eu il pun cu borcanul intr-un vas cu apa pe foc si il lasa sa se faca lichid. Luam o folie de aluminiu si intindem pe ea, cu mana, aluatul din tarate . Lasam deoparte. In vasul blenderului punem nucile hidratate, scurse bine de apa, mierea, stafidele,cacao/pudra de roscove, scortisoara si untul de cacao si mixam pana cand avem o compozitie fina. Din cand in cand trebuie sa opriti robotul si sa luati de pe marginile vasului compozitia. Intindem crema peste blatul de tarate, rulam cu grija si punem la frigider pentru 4-5 ore sau la congelator pentru 1- 2 ore. Feliem cu un cutit bine ascutit si servim .
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantana O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...
Zama de fasole verde cu afumatura proaspataPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii