Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga coaja rasa de lamaie, sarea, drojdia dizolvata in lapte si faina. Se mixeaza 4-5 minute sa se aereze bine. Alu
Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga coaja rasa de lamaie, sarea, drojdia dizolvata in lapte si faina. Se mixeaza 4-5 minute sa se aereze bine. Aluatul obtinut se lasa la dospit 20-30 min in loc cald. Dupa ce a crescut, se incorporeaza si untul topit. Daca este adaugat inainte, untul, cu densitatea lui, va opri aluatul din crestere, astfel adaugat la sfarsit, va lasa aluatul sa creasca in voie. Aluatul se poate pune intr-o tava mare sau in mai multe forme mici individuale.
Se coc 20-25 minute .
Sirop:
Se pune apa cu zaharul la fiert pentru 2-3 min pana se topeste zaharul. Se opreste focul si se adauga lichiorul de portocale, pentru un plus de aroma. Se toarna peste savarine, acestea il vor absorbi si se vor umfla ca niste buretei.
Se servesc la putin timp dula ce au fost insiropate, pentru a nu isi pierde textura aceea spongioasa.
Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii