Prajituri

Reteta Snikers

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 40m 
gatire reteta 30m 
Anca Roman postat de
Postat pe: 04-01-2017
Adaugă în cartea de bucate
De sarbatori aceasta prajitura poate fi vedeta de pe masa dumneavoastra. Toata lumea o adora si o savureaza. Este o prajitura cu multa ciocolata , nuca si arahide.

ingrediente

12 portii

Blat:
   8 albusuri
   8 linguri zahar
   2 linguri faina
   1praf de copt
   esenta rom
   300 gr nuca macinata
   200 gr ciocolata alba
Crema:
   12 linguri zahar
   1 pachet unt/margarina
   8 galbenusuri
   300 gr arahide nesarate
   Glazura: -200 gr ciocolata neagra

mod de preparare

Blat :

Pregatim o tava de copt de marime 20 x 30 cm. Cuptorul il pornim la 180 grade C. Faina o amestecam cu praful de copt si cu nuca macinata. Albusurile le batem impreuna cu zaharul si putina esenta de rom (esenta de rom va face ca albusurile sa se bata mai bine), cand albusul este ca si o spuma tare, adaugam ingredientele uscate amestecate in prealabil (faina, nuca si praful de copt ). Amestecam usor prin rasturnam si turnam continutul in tava. Dam la cuptor pentru 20 minute. Peste blatul cald (trebuie sa fie caldut ca sa putem indtinde foarte bine ciocolata) turnam 200 gr ciocolata alba topita de bain marin si intindem bine . Lasam la racit. P.S . Cand am topit ciocolata alba, am pus 2 linguri de lapte si o bucatica (cam 30 gr unt )

Crema : 6 linguri de zahar le caramelizam , peste ele adaugam untul si le lasam sa se topeasca. Zaharul ars, cand adaugam untul peste el, se va strange si trebuie sa lasam sa fiarba pana cand devine din nou lichid. Cele 8 galbenusuri le batem impreuna cu 6 linguri de zahar, pana cand isi schimba culoarea si nu se mai simt cristalele de zahar. Peste galbenusuri, adaugam arahidele (acestea pot fi lasate intregi sau tocate grosier). Aceasta compozitie o turnam peste caramel (zaharul topit amestecat cu rama ) si punem pe foc pana se ingroasa bine. Crema calda (daca lasam crema sa se raceasca, va fi foarte greu sa o intindem ) se intinde peste blatul racit si glazurat cu ciocolata topita. Lasam la racit. Pe bain -marie, topim 200 gr ciocolata neagra si glazuram cu ea prajitura . Se serveste rece, preferabil a doua zi.

Incearca si Urside
Daca ti-a placut reteta noastra "Snikers" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.