Snikers

De sarbatori aceasta prajitura poate fi vedeta de pe masa dumneavoastra. Toata lumea o adora si o savureaza. Este o prajitura cu multa ciocolata , nuca si arahide.

Portii
12
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Snikers

Ingrediente

  • Blat:
  • -8 albusuri
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri faina
  • -1praf de copt
  • -esenta rom
  • -300 gr nuca macinata
  • -200 gr ciocolata alba
  • Crema:
  • -12 linguri zahar
  • -1 pachet unt/margarina
  • -8 galbenusuri
  • -300 gr arahide nesarate
  • Glazura: -200 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

Blat :

Pregatim o tava de copt de marime 20 x 30 cm. Cuptorul il pornim la 180 grade C. Faina o amestecam cu praful de copt si cu nuca macinata. Albusurile le batem impreuna cu zaharul si putina esenta de rom (esenta de rom va face ca albusurile sa se bata mai bine), cand albusul este ca si o spuma tare, adaugam ingredientele uscate amestecate in prealabil (faina, nuca si praful de copt ). Amestecam usor prin rasturnam si turnam continutul in tava. Dam la cuptor pentru 20 minute. Peste blatul cald (trebuie sa fie caldut ca sa putem indtinde foarte bine ciocolata) turnam 200 gr ciocolata alba topita de bain marin si intindem bine . Lasam la racit. P.S . Cand am topit ciocolata alba, am pus 2 linguri de lapte si o bucatica (cam 30 gr unt )

Crema : 6 linguri de zahar le caramelizam , peste ele adaugam untul si le lasam sa se topeasca. Zaharul ars, cand adaugam untul peste el, se va strange si trebuie sa lasam sa fiarba pana cand devine din nou lichid. Cele 8 galbenusuri le batem impreuna cu 6 linguri de zahar, pana cand isi schimba culoarea si nu se mai simt cristalele de zahar. Peste galbenusuri, adaugam arahidele (acestea pot fi lasate intregi sau tocate grosier). Aceasta compozitie o turnam peste caramel (zaharul topit amestecat cu rama ) si punem pe foc pana se ingroasa bine. Crema calda (daca lasam crema sa se raceasca, va fi foarte greu sa o intindem ) se intinde peste blatul racit si glazurat cu ciocolata topita. Lasam la racit. Pe bain -marie, topim 200 gr ciocolata neagra si glazuram cu ea prajitura . Se serveste rece, preferabil a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Chiftele umplute cu mozzarella
Bucataras.RO

Chiftele umplute cu mozzarella

Chiftele umplute cu mozzarella
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise