Se incepe prin separarea oualor. Galbenusurile impreuna cu 4 linguri de zahar se bat in bain marie, pana ce ouale se gatesc si se obtine o crema cons
Se incepe prin separarea oualor. Galbenusurile impreuna cu 4 linguri de zahar se bat in bain marie, pana ce ouale se gatesc si se obtine o crema consistenta. Nu se tine crema prea mult deasupra focului pentru ca exista riscul sa se branzeasca. Atunci cand crema s-a ingrosat, se da deoparte si se lasa sa se raceasca pana la temperatura camererei. Abia atunci se adauga untul. Se adauga esenta de vanilie (si migdale, daca se doreste) si se mixeaza pana ce untul se incorporeaza complet. Se adauga migdalele macinate si biscutii sfaramati. Se amesteca bine compozitia, care trebuie sa aiba consistenta unui aluat ferm, si se preseaza intr-un strat uniform, in forma de tarta captusita cu hartie de copt.
Se da baza tartei la rece si se continua cu prepararea spumei-caramel. Intr-o craticioara se pun 4 linguri de zahar, care se vor carameliza mai tarziu. Albusurile se pun intr-un vas potrivit pentru bain-marie, se adauga praful de sare si se bat spuma. Se adauga 2 linguri de zahar si se bate in continuare pana ce zaharul se dizolva. Se transfera vasul cu albusurile deasupra altui vas cu apa care fierbe in clocote mici si se continua baterea pana ce bezeaua se infierbanta. Se opreste focul de sub vasul cu apa, dar se continua sa se bata bezeaua, altfel s-ar prinde de vas si s-ar transforma intr-o omleta. Se pune craticioara cu cele 4 linguri de zahar pe foc, pentru a se carameliza. E singurul moment oarecum mai complicat, pentru ca e nevoie de atentie distributiva, caramelul trebuie sa fie auriu, fara a se inchide prea mult la culoare, si nici bezeaua nu poate fi lasata fara a bate in permanenta in ea.
Deindata ce caramelul este auriu si complet fludizat, se toarna in bezea in fir subtire, batand energic. Baza tartei se transfera pe un platou, iar spuma se repartizeaza deasupra.
Prajitura se poate finisa cu nuca macinata sau pur si simplu cu samburi de nuca asezati intr-un anumit model sau se poate pudra cu cacao.
Sursa acestei retete este siteul Retetecalamama.ro
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalAni de zile m-a "bantuit" reteta New York Cheescake cu afine a lui Cristi Roman, acum a sosit momentul s-o reproduc...
Desert cheesecake inimos cu sos de afineIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii