Tarta cu crema de vanilie si caise este o prajitura delicioasa cu fructe. Am facut mai intai aluatul de tarta. Am combinat faina cu oul, untul rece, un praf de sare.
Tarta cu crema de vanilie si caise este o prajitura delicioasa cu fructe. Am facut mai intai aluatul de tarta. Am combinat faina cu oul, untul rece, un praf de sare , laptele si cele 50 gr de zahar si am framintat putintel pana am obtinut un aluat, o bila pe care am lasat-o sa se hodineasca o ora.
Intre timp am trecut la fabricarea cremei de vanilie. Am pus pe foc laptele cu vanilia si am lasat pana a atins punctul de fierbere, dupa care l-am lasat la racorit. Intr-un bol am mixat ouale cu cele 125 gr zahar, dupa care am adaugat laptele si am mixat inca putintel. Am pus totul iar pe foc amestecand continuu pana ce crema de oua a inceput sa capee consistenta, sa se ingroase. Am aruncat apoi repejor si amidonul si am tot amestecat, amestecat pana ce a devenit o crema spumoasa si groasa. Am lasat-o apoi sa se raceasca complet.
Caisele le-am spalat si le-am scos simburii. Intr-o cratita am pus 200 ml apa si 100 gra zahar, le-am pus la foc potrivit si cand a inceput sa fiarba am aruncat si caisele jumatati. Le-am lasat la fiert asa cateva minute, cat doar sa se inmoaie, nicidecum sa devina sfaramate. Le-am scos cu o spumiera si le-am lasat la scurs.
Din zeama in care au fiert caisele am facut jeleul. Am lasat la foc potrivit pana ce a inceput sa capete o oaresce cosnistenta, si am adaugat gelatina ce fusese inmuiata in putintica apa rece. Am mai lasat pe foc citeva minute, dupa care am lasat sa se raceasca complet.
Din bila de aluat...tineti minte ca am lasat-o sa se hodineasca o ora...daa?! N-ati uitat de ea, nu? Deci am luat bila aia frumusica si am intins-o cu un sucitor. Am invelit cu ea o forma de tarta de vreo 26 cm, tapetata cu unt/margarina si faina/pesmet. Am intepat-o bine cu furculita, cam tare ce-i drept. Ma tot gandeam ca am in fata mea pe cineva si nu un aluat de tarta :)) Ceva vodoo cred ca ma cam inspira in ultimul timp - am incheiat paranteza :)) Apoi am acopetit-o cu o foaie de copt, nu de cort :P - aia o folosim Pe carari ;)) - am pus apoi o mana-doua de paste si am predat-o asa cuptorului incins, pentru vreo 35-40 minute. Dupa care am scos-o si am lasat-o la racit pe un gratar.
Cand a fost rece am umplut-o cu crema de vanilie. Oooo!! ce arome am raspindit cu crema aia...de se simteau in tot cartierul :))
Am pus stratul de caise si am stropit prajitura cu jeleul home-made :P Ce sa mai zic? As fi vrut sa ma infrupt atunci din ea, dar din motie obiective sau subiective nu mai stiu exact :P, am lasat tarta cu crema de vanilie si caise vreo 2 ore in frigider.
Dupa care......am taiat-o! iar cuvintele sunt de prisos.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii