Tarta cu frisca si capsuni

Tarta cu frisca si capsuni este un desert de vara aromat si delicios. Se prepara mai usor decat ai crede si poti servi tarta alaturi de capsuni proaspeti.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu frisca si capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • 400 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 1 praf sare
  • crema:
  • 300 ml smantana
  • 150 g zahar
  • 1 plic intaritor frisca
  • decor:
  • capsuni

Mod de preparare

Amestecam zaharul cu untul topit si praful de sare.Treptat adaugam ouale unul cate unul pana rezulta o crema spumoasa. La sfarsit incorporam faina.Punem aluatul infasurat intr-o folie alimentara la frigider 30 minute.Dupa il scoatem si il punem intr-o tava tapetata vu hartie de copt. O intepam cu furculita si punem deasupra cateva boabe de fasole. Dam la cuptor pana capata o culoare mai inchisa.
Frisca rezulta din smantana mixata bine cu zaharul. Adaugam intaritorul de frisca si mai mixam cateva minute dupa care o dam la rece.
Adaugam peste tarta (insiropata cu cateva linguri de compot visine) frisca si deasupra feliute de capsuni .Dam la rece minim 2 ore.

http://shabbychicshop.ro/cutii-metalice-si-cutii-cadou/873-cutie-tip-valiza.html


Servim tarta cu capsuni rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci