Pentru retete de primavara Delicioasa!!!
1. Preparam blatul mixand untul moale, la temperatura camerei cu zaharul si oul apoi adaugam faina amestecata cu amidonul. Se lasa 30 de minute la rece apoi se intinde in foaie potrivita dupa forma care o avem, indepartand surplusul de aluat si se da la copt 5 minute la foc iute apoi inca 10 la temperatura potrivita pana se rumeneste usor.
2. Se prepara crema astfel. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu 6 linguri de zahar apoi se da deoparte. Galbenusurile se amesteca cu un pic de sirop apoi se adauga amidonul amestecand continuu.
Se toarna tot siropul si se pune la bain marie pana se ingroasa,amestecand continuu.
Cand incepe sa se ingroasa se adauga bezeaua batuta si se mai lasa cca 5 minute ,amestecand usor.
Se opreste focul si se incorporeaza si untul ramas.
Se toarna peste blatul copt, se decoreaza cu zmeura proaspata, apoi se pregateste jeleul conform instructiunilor de pe plic si se taorna cald deasupra zmeurei.
Se da la rece cel putin 3 ore, de prefertat de seara pana dimineata.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryDaca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu,...
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezeaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii