Tarta de visine cu crema si bezea

Tarta de visine cu crema si bezea este un desert absolut delicios. Cu interior moale si aromat, usor acrisor si bezea crocanta in exterior este o reteta de tarta pe care o veti repeta.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tarta de visine cu crema si bezea

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluatul de tarta:
  • - 250 grame unt (eu am folosit unt cu 65%grasime)
  • - 200 grame zahar pudra
  • - 4 galbenusuri
  • - 4 linguri lapte
  • - 500 gr faina
  • - esenta de vanilie
  •  
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 75 grame unt
  • - 75 grame zahar
  • - 75 grame faina
  • - 1 ou
  • - esenta de vanilie
  •  
  • Bezeaua:
  • - 4 albusuri
  • - 3-4 linguri de zahar pudra
  •  
  • Umplutura
  • - 1 kg de visine (fara samburi)
  • - 3-4 linguri de zahar tos

Mod de preparare

La tarte, intotdeauna se incepe cu prepararea aluatului, deoarece trebuie sa stea la frigider cel putin jumatate de ora.

Drept urmare, untul taiat cubulete cat mai mici se mixeaza cu zaharul pudra, dupa care de adauga ouale, unul cate unul si se va obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina si apoi se adauga laptele si esenta. Se omogenizeaza aluatul, si se strange usor cu mainile pana se formeaza o bila, pe care o acoperim cu o folie de plastic si o dam la rece pentru minim 30 de minute.

Crema:
Untul, se mixeaza bine cu zaharul pudra si faina, dupa care se incorporeaza oul batut si esenta.
Crema trebuie sa stea la frigider pt cateva ore, dar eu o pun in frigider pentru 30 de minute.

Visinele se spala bine, apoi se scurg si se scot samburii.
Intr-o oala teflonata (nu foarte mare) se caramelizeaza zaharul (eu am pus zahar brun, ca mi se pare mai gustos), dupa care se adauga visinele, cu tot cu zeama pe care si-au lasat-o. Nu va speriati cand va incepe sa sfararie si sa se intareasca zaharul. Acesta este un rezultat al diferentelor mari de temperatura dintre zaharul fierbinte si visinile reci.

Se dau in 2-3 clocote, dupa care se scot si se scurg. Sa nu aruncati zeama lasata de visine, deoarece puteti obtine un sos delicios daca o fierbeti pana incepe sa se ingroase.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade, si intre timp se trece la asamblarea tartei.
Tava se unge cu putin ulei si de tapeteaza cu faina. Nu am mentionat ca tava mea are un diametru de aprox30 cm.

Aluatul se intinde pe toata suprafata tavii, inclusiv pe pereti si un pic pe margini. Se intinde crema pe toata suprafata tartei, se aseaza usor visinele scurse bine, si se da la cupptor pentru 15-20 de minute.
Cand tarta a inceput sa prinda putina culoare pe margini, se scoate tava, si se intinde bezeaza (albusurile mixate cu zaharul pudra si un praf de sare) si se mai da la foc pentru inca 10-15 minute. Cand bezeaza s-a rumenit pe deasupra, se scoate tarta si se lasa sa se raceasca.
Cand se serveste se pudreaza cu zahar, si se poate orna su sosul obtinut din zeama visinelor.

Atentie la bezea, daca este prea cald in casa, posibil sa se lase albusurile, si sa nu mai fie asa pufoase. Nu va faceti griji, ca va iesi la fel de gustoasa.


Serviti tarta de visine cu bezea pudrata cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Piept de pui in crusta de mustar
Bucataras.RO

Piept de pui in crusta de mustar

Pieptul de pui poate deveni o masa sofisticata daca ii faci cu condimente bune. Reteta video de mai sus te va ajuta sa iti...

Piept de pui in crusta de mustar
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!