Prajituri

Reteta Tarta de visine cu crema si bezea

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
ReteteDePoveste postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta aperitiv cu kaiser si legume"
 
Tarta de visine cu crema si bezea este un desert absolut delicios. Cu interior moale si aromat, usor acrisor si bezea crocanta in exterior este o reteta de tarta pe care o veti repeta.

ingrediente

Ingrediente pentru aluatul de tarta:
   250 grame unt (eu am folosit unt cu 65%grasime)
   200 grame zahar pudra
   4 galbenusuri
   4 linguri lapte
   500 gr faina
   esenta de vanilie
    
Ingrediente pentru crema:
   75 grame unt
   75 grame zahar
   75 grame faina
   1 ou
   esenta de vanilie
    
Bezeaua:
   4 albusuri
   3-4 linguri de zahar pudra
    
   Umplutura
   1 kg de visine (fara samburi)
   3-4 linguri de zahar tos

mod de preparare

La tarte, intotdeauna se incepe cu prepararea aluatului, deoarece trebuie sa stea la frigider cel putin jumatate de ora.

Drept urmare, untul taiat cubulete cat mai mici se mixeaza cu zaharul pudra, dupa care de adauga ouale, unul cate unul si se va obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina si apoi se adauga laptele si esenta. Se omogenizeaza aluatul, si se strange usor cu mainile pana se formeaza o bila, pe care o acoperim cu o folie de plastic si o dam la rece pentru minim 30 de minute.

Crema:
Untul, se mixeaza bine cu zaharul pudra si faina, dupa care se incorporeaza oul batut si esenta.
Crema trebuie sa stea la frigider pt cateva ore, dar eu o pun in frigider pentru 30 de minute.

Visinele se spala bine, apoi se scurg si se scot samburii.
Intr-o oala teflonata (nu foarte mare) se caramelizeaza zaharul (eu am pus zahar brun, ca mi se pare mai gustos), dupa care se adauga visinele, cu tot cu zeama pe care si-au lasat-o. Nu va speriati cand va incepe sa sfararie si sa se intareasca zaharul. Acesta este un rezultat al diferentelor mari de temperatura dintre zaharul fierbinte si visinile reci.

Se dau in 2-3 clocote, dupa care se scot si se scurg. Sa nu aruncati zeama lasata de visine, deoarece puteti obtine un sos delicios daca o fierbeti pana incepe sa se ingroase.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade, si intre timp se trece la asamblarea tartei.
Tava se unge cu putin ulei si de tapeteaza cu faina. Nu am mentionat ca tava mea are un diametru de aprox30 cm.

Aluatul se intinde pe toata suprafata tavii, inclusiv pe pereti si un pic pe margini. Se intinde crema pe toata suprafata tartei, se aseaza usor visinele scurse bine, si se da la cupptor pentru 15-20 de minute.
Cand tarta a inceput sa prinda putina culoare pe margini, se scoate tava, si se intinde bezeaza (albusurile mixate cu zaharul pudra si un praf de sare) si se mai da la foc pentru inca 10-15 minute. Cand bezeaza s-a rumenit pe deasupra, se scoate tarta si se lasa sa se raceasca.
Cand se serveste se pudreaza cu zahar, si se poate orna su sosul obtinut din zeama visinelor.

Atentie la bezea, daca este prea cald in casa, posibil sa se lase albusurile, si sa nu mai fie asa pufoase. Nu va faceti griji, ca va iesi la fel de gustoasa.


Serviti tarta de visine cu bezea pudrata cu zahar.

Incearca si Prajitura Snickers
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de visine cu crema si bezea" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.