Prajituri

VIDEOTarte Tatin – tarta rasturnata cu mere

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 20m 
admin postat de
Postat pe: 05-12-2016
Adaugă în cartea de bucate
De Mos Nicolae, Junior Chef Andrei pregateste o tarta rasturnata cu mere, vestita si irezistibila tarte Tatin.

ingrediente

6 portii

Umplutura:
   Mere - 6-7 buc (depinde de diametrul tigaii)
   Zahar - 200 g
   Unt rece felii subtiri - 125 g
   Scortisoara - 1 lingurita
   Coaja de portocala rasa - 1 lingurita
   Fresh de lamaie pentru stropit merele
   Esenta de vanilie – 1 lingurita
Aluat:
   Faina alba - 1
   Otet - 1 lingurita
   Unt rece taiat cubulete - 125 g
   Apa foarte rece - 3 linguri
   Un praf de sare

mod de preparare

1. Curata si scobeste merele in interior pentru a inlatura samburii;


2. Taie-le apoi pe jumatate si pune-le intr-un bol. Stropeste-le cu fresh de lamaie ca sa nu oxideze.


3. Pune zaharul in tigaie la foc mic. Taie untul rece felii subtiri si-l pune-l deasupra. Pune apoi merele in tigaie, cu partea bombata in jos. Incerca sa le intercalezi astfel incat sa acoperi toata suprafata din tigaie. Pune pe deasupra coaja rasa de portocala si scortisoara;


4. Lasa pe foc pana cand compozitia incepe sa fiarba si stropeste din cand in cand merele cu sucul format in tigaie, folosind o lingurita; 5. Intre timp prepara aluatul. Amesteca faina cu sarea intr-un robot de bucatarie, cu atasamentul de framantare. Adauga apoi otetul si untul rece;


6. Bate pe viteza medie pana ajunge la consistenta ca de branza dulce. Adauga apa rece si lasa sa se inchege cam 2 min; 7. Pudreaza blatul de lucru si rastoarna aluatul. Framanta-l putin, cca 30 de secunde pana se leaga, pune-l in folie de plastic si lasa-l la frigider;


8. Cand compozitia de pe foc s-a inchegat si are consistenta mierei, da-o la o parte de pe foc. Intinde aluatul si pune-l deasupra tigaii.


9. Impatureste bine marginile cu ajutorul unui cutit mic sau cu o furculita.


10. Pune tigaia in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade pentru 20-25 de minute pana se rumeneste;


11. Scoate tigaiacu grija si o pune-o pe un tocator;


12. Pune deasupra o farfurie mare si intoarce-o cu o miscare rapida, avand grija sa nu te arzi cu caramelul fierbinte;


13. Serveste fiecare felie in parte cu cate un scoop generos de inghetata.

Incearca si Fursecul Gandac
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Tatin – tarta rasturnata cu mere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
bucataras tv

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite