Torta di riso este o prajitura italiana cu orez, un desert traditional si delicat bazat pe orez cu lapte. Prajitura este un desert intalnit mai ales in parte de nord a Italiei.
Decojeste migdalele si marunteste-le impreuna cu doua linguri de zahar. Pregateste orezul si fierbe-l in lapte pana cand este facut, adauga ingredientele ce ii dau aroma, amestecand incontinuu ca sa nu se lipeasca de fundul vasului. cand e gata, ia-l de pe foc si doar dupa ce s-a racit, adauga ouale intregi si amesteca bine.
Toarna acest amestec intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faramituri de paine sau pesmet, si bag-o la cuptorul preincalzit la 170 grade, pentru aproximativ jumatate de ora.
Prajitura cu orez se serveste a doua zi, pudrata cu zahar caramelizat.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataInitial am vrut sa prepar niste pizzette pe foietaj, dar pentru ca mi-am achizitionat forme noi de silicon, pentru briose,...
Cosulete din foietaj, cu de toateIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii