Pentru trandafir cu crema de unt se cerne faina intr-o covata si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua lingurite de zahar si putin lapte pana se face ca o crema.
Pentru trandafir cu crema de unt se cerne faina intr-o covata si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua lingurite de zahar si putin lapte pana se face ca o crema. Se toarna peste faina, se adauga doua oua intregi si un galbenus, frecat cu sare, laptele cald, o lingura de rom si vanilie. Se framanta bine pana se face basici. Aluatul trebuie sa fie potrivit de moale. Se lasa la cald sa creasca. Se freaca untul proaspat cu zaharul pisat pana se face spuma.
Cand aluatul a crescut, se rastoarna pe masa de aluat presarata cu faina, se intinde o foaie groasa de 1 cm, iar deasupra se intinde crema de unt intr-un strat cat mai uniform. Se ruleaza sul si se taie in bucati de 3 — 4 cm, care se asaza pe una din fete, intr-o forma rotunda, unsa cu unt (nu se asaza bucatile prea indesate ca sa aiba loc sa creasca). Se lasa sa creasca, se ung cu albus si se coc la foc potrivit. Cand sunt gata se presara cu zahar pudra.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii