Trifle cu capsune

Nimic mai simplu si mai savuros decat un desert la pahar. Pe langa aspectul placut, se face si foarte simplu, se poate face un blat sau nu, un pandișpan simplu, piscoturi, biscuiti, fursecuri…Se alterneaza in straturi, cu fructe, crema de frisca si cel mai important felii de fructe asezate frumos pe peretii paharului.

Portii
4
Timp pregatire
130 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Trifle cu capsune

Ingrediente

  • 400 gr capsune proaspete Cateva frunze de lamaita 1 lingurita zahar brut Fursecuri sau piscoturi(eu am folosit limbi de pisica)
  • Pentru blat: 3 albusuri 1 praf de sare 3 linguri zahar brut 3 linguri migdale macinate fin sau faina de migdale 2 linguri faina 1 lingurita praf de copt 50 ml zeama de portocala sau lamaie 2 linguri Ulei de floarea soarelui
  • Pentru crema: 200 ml smantana pentru frisca 400 gr iaurt gras grecesc(sau 200 gr mascarpone sau branza de vaci) 2-3 linguri miere cu aroma de cuisoare (un produs homemade de la Laura) 2 linguri zahar brut(optional, daca doriti mai dulce desertul) In
  • Pentru decor: frunze de lamaita, ciocolata

Mod de preparare

Spalam capsunele, le rupem coditele si le lasam sa se scurga de apa. Le alegem pe cele mai mari si mai frumoase si le taiem in felii. Pe restul, aproximativ jumatate, le taiem cubulete, le punem intr-un castron, adaugam 1 lingurita zahar brut si cateva frunze de lamaita taiata marunt. Le amestecam usor cu lingura. Le lasam deoparte pana in momentul asamblarii desertului. Pentru blat: mixam albusurile cu un praf de sare pentru 2-3 minute. Adaugam treptat zaharul si continuam mixarea pana obtinem o bezea ferma. Adaugam migdalele macinate si mixam la viteza mica pana la incorporare, sau folosim un tel tip para. Praful de copt il dizolvam in zeama de lamaie sau portocala, apoi o adaugam la bezea. Amestecam usor, adaugam faina, amestecam usor cu telul, iar la final uleiul. Punem compozitia de blat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incins la 150 grade pentru 25 minute. Lasam sa se raceasca, indepartam hartia de copt, apoi luam paharul in care urmeaza sa montam desertul drept sablon si decupam 2 cercuri. Restul de blat il vom folosii la straturile din interior… Pentru crema: mixam frisca cu mierea si zaharul pana obtinem consitenta dorita. Adaugam iaurtul si mixam pana la incorporare. Pentru asamblare: punem pe fundul paharului primul cerc decupat din blat. Insiropam usor cu putin suc proaspat de portocala. Peste blat punem o treime din capsunele taiate cubulete. Pe marginea paharului punem felii de capsune si piscoturi sau fursecuri(eu am folosit limbi de pisica) usor insiropate in sucul de portocala. Peste capsune punem crema, apoi bucati din resturile de blat, insiropam, cubulete de capsune, crema…alternam in straturi pana la marginea paharului, dar sa nu uitam sa imbracam perertii cu felii de capsune. La final, deasupra punem al doilea cerc decupat de blat, insiropam si adaugam cubulete de capsune. Decoram cu frunzulite de lamaita si ciocolata topita. Se da la frigider desertul pentru 1 ora. Se serveste cu mare pofta!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Ghiveci calugaresc de vinete
2
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci
3
Retete Kamis

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Macrou cu sos de rosii la cuptor
5
Mancaruri cu peste

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Pentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...

Macrou cu sos de rosii la cuptor
Parteneri
Chec cu capsuni si glazura de ciocolata
Bucataras.RO

Chec cu capsuni si glazura de ciocolata

V-am adus doua checuri bune bune de tot.

Chec cu capsuni si glazura de ciocolata
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga