Triplu de ciocolata

1.a) Primul strat: 170 g ciocolata menaj se topeste pe baie de abur. b) Jumatate de lingua de gelatina se dizolva in 70 ml. lapte. c) Se adaug

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Triplu de ciocolata

Ingrediente

  • PRIMUL STRAT:
  • 170 g ciocolata menaj
  • jumatate lingura de gelatina
  • 70 ml lapte
  • 200 gr. frisca batuta
  • AL II-lea STRAT:
  • 340 gr. ciocolata alba
  • jumatate lingura de gelatina
  • 70 ml lapte
  • 200 gr. frisca batuta
  • AL III-lea STRAT:
  • 280 gr. ciocolata cu lapte
  • jumatate lingura de gelatina
  • 70 ml lapte
  • 200 gr. frisca batuta
  • BEZEA:
  • 2 albusuri de ou
  • 160 gr. zahar
  • 3 linguri de alune
  • 1 lingura de amidon

Mod de preparare

1.a) Primul strat: 170 g ciocolata menaj se topeste pe baie de abur.

b) Jumatate de lingua de gelatina se dizolva in 70 ml. lapte.

c) Se adauga gelatina dizolvata peste ciocolata, se amesteca bine, iar cand amestecul e rece se adauga 200 gr. frisca batuta.

2.A) Al- II-lea strat se face la fel numai ca se adauga 340 gr. ciocolata alba in loc de ciocolata menaj. Celelalte cantitati se pastreaza.

3. Al-III-lea strat: se face ca mai sus dar se adauga 280 gr. ciocolata cu lapte.

4. Straturile de ciocolata se fac pe rand. Se rastoarna in tava inalta tapetata cu folie. Dupa ce primul strat sta o ora la rece, se adauga urmatorul; dupa alta ora cel de-al III-lea cand se lasa 6 ore la frigider.

5. a) Bezeaua: 2 albusuri se bat bine cu 160 gr. zahar, se adauga 3 linguri alune si 1 lingura de amidon.

b) Se intinde bezeaua pe o foaie de copt, in strat subtire si se lasda la foc mic sa se usuce.

c) Se scoate de pe foaie si se rup bucati de bezea care se vor aseza peste prajitura.

Prajitura se taie cu un cutit cald.


Se rastoarna pe platoru. Se taie in patrate care vor fi pudrate cu cacao si ornate cu bezea.

Pofta buna!

Reteta Triplu de ciocolata propusa de alessia antonia

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea
Bucataras.RO

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Daca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu,...

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise