Triplu de ciocolata

1.a) Primul strat: 170 g ciocolata menaj se topeste pe baie de abur. b) Jumatate de lingua de gelatina se dizolva in 70 ml. lapte. c) Se adaug

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Triplu de ciocolata

Ingrediente

  • PRIMUL STRAT:
  • 170 g ciocolata menaj
  • jumatate lingura de gelatina
  • 70 ml lapte
  • 200 gr. frisca batuta
  • AL II-lea STRAT:
  • 340 gr. ciocolata alba
  • jumatate lingura de gelatina
  • 70 ml lapte
  • 200 gr. frisca batuta
  • AL III-lea STRAT:
  • 280 gr. ciocolata cu lapte
  • jumatate lingura de gelatina
  • 70 ml lapte
  • 200 gr. frisca batuta
  • BEZEA:
  • 2 albusuri de ou
  • 160 gr. zahar
  • 3 linguri de alune
  • 1 lingura de amidon

Mod de preparare

1.a) Primul strat: 170 g ciocolata menaj se topeste pe baie de abur.

b) Jumatate de lingua de gelatina se dizolva in 70 ml. lapte.

c) Se adauga gelatina dizolvata peste ciocolata, se amesteca bine, iar cand amestecul e rece se adauga 200 gr. frisca batuta.

2.A) Al- II-lea strat se face la fel numai ca se adauga 340 gr. ciocolata alba in loc de ciocolata menaj. Celelalte cantitati se pastreaza.

3. Al-III-lea strat: se face ca mai sus dar se adauga 280 gr. ciocolata cu lapte.

4. Straturile de ciocolata se fac pe rand. Se rastoarna in tava inalta tapetata cu folie. Dupa ce primul strat sta o ora la rece, se adauga urmatorul; dupa alta ora cel de-al III-lea cand se lasa 6 ore la frigider.

5. a) Bezeaua: 2 albusuri se bat bine cu 160 gr. zahar, se adauga 3 linguri alune si 1 lingura de amidon.

b) Se intinde bezeaua pe o foaie de copt, in strat subtire si se lasda la foc mic sa se usuce.

c) Se scoate de pe foaie si se rup bucati de bezea care se vor aseza peste prajitura.

Prajitura se taie cu un cutit cald.


Se rastoarna pe platoru. Se taie in patrate care vor fi pudrate cu cacao si ornate cu bezea.

Pofta buna!

Reteta Triplu de ciocolata propusa de alessia antonia

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Chiftele de cartofi cu dovlecel
2
Mancaruri cu legume

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci
5
Retete Kamis

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Parteneri
Covrigi Bagels cu miere
Bucataras.RO

Covrigi Bagels cu miere

Covrigi foarte gustosi, pufosi si nu foarte greu de facut. Reteta si aici...

Covrigi Bagels cu miere
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga