Preparate cu miere

Iaurt grecesc cu rubarba si ghimbir

portii reteta 1 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 20h 
Ileana Stana postat de
Postat pe: 20-05-2017
Adaugă în cartea de bucate
Reteta dietetica. Este perfect pentru mic dejunul unei zile de vara, racoros si foarte gustos.

ingrediente

1 portii

   4 linguri Iaurt grecesc
   150 grame rubarbă
   1/2 lingură ghimbir ras
   Zeama de la 1/4 lămâie
   2 linguri de miere
   Un praf de sare
   Nuci
   Migdale
   Semințe de susan/dovleac/floarea soarelui
   13 grame fulgi de cocos
   1 lingură ulei de cocos topit
   1 lingură de miere
   1/2 linguriță ghimbir ras
   Scorțișoară

mod de preparare

Se curăță tulpinile de rubarbă și se taie în bucăți de 2 cm. Se pun într-o cratiță pe foc, împreună cu zeama de lămâie, 2 linguri de miere, 1/2 lingură ghimbir ras și un praf de sare. Se lasă pe foc 10 min, amestecand din când în când ca sa nu se prindă. Când a devenit un piure, se pune intr-un castron si se lasă să se răcească.

Intre timp, se pregătește topingul de semințe astfel: se amesteca nucile cu migdalele, semințele, fulgii de cocos, ghimbirul, mierea, uleiul topit de cocos, un praf de sare și scorțișoara sI se întinde uniform intr-o tava care se da la cuptorul încălzit in prealabil la 170°C, timp de 10 min. Când piureul de rubarbă s-a răcit, îl amestecam cu iaurtul, iar deasupra punem semințele. Pofta buna !

Incearca si Mere coapte cu miere si lamiie
Daca ti-a placut reteta noastra "Iaurt grecesc cu rubarba si ghimbir" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate cu miere

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite