Prajituri

Reteta Rulada cu mere si gem de prune

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 45m 
MEDIOTO59 postat de
Postat pe: 27-12-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
O reteta a bunicii mele cu mere culese direct din pom si gem de prune numai cum ea stia sa il faca.

ingrediente

12 portii

   Pentru aluat
   600 g faina
   330 ml lapte
   1 lingura de ulei
   un praf de sare
   1 lingurita zahar
   2 linguri cu smantana
   1 cub drojdie proaspata
   Pentru umplutura
   1,5 kg mere rase
   1 lingura rasa scortisoara macinata
   100 g zahar
   1 borcan gem de prune de 400 g
   2 oua pentru uns
   zahar tos pentru presarat pe rulade
   ulei pentru uns tava
   faina pentru tapetat tava
   zahar pudra pentru presarat pe rulade

mod de preparare

Punem faina intr-un vas si o amestecam cu sarea. Drojdia o amestecam separat cu zaharul. Facem o gaura in mijlocul fainii si apoi punem drojdia pe care am amestecat-o cu zaharul. Adaugam uleiul si smantana si amestecam usor. Adaugam laptele caldut putin cate putin si amestecam. Framantam aluatul rezultat circa 10 min. Lasam circa 30 min aluatul la crescut, la cald.


Intre timp ne ocupm de umplutura. Merele rase se pun intr-un vas ,se adauga zaharul si se calesc pe foc circa 15-20 min.

Luam vasul de pe foc, lasam sa se racoreasca si apoi adaugam scortisoara si gemul de prune. Amestecam bine pentru o buna omogenizare. Aluatul crescut se imparte in 3 bucati. De asemenea, impartim in 3 parti si umplutura. Intindem foi groase de circa 1 cm peste care adaugam umplutura de mai sus. Avem grija ca la ambele capete ale ruladelor sa lasam un spatiu de circa 1 cm fara umplutura.


Rulam, nu prea strans si indoim aluatul la capete. Ungem cu ulei si tapetam cu faina o tava, asezam rulourile unul langa altul si din loc in loc, la distanta de circa 1 cm facem niste crestaturi (nu foarte adanci) in aluat. Ungem cu ou ,presaram cu zahar si dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade pentru circa 30 -40 min.


Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca si apoi scoatem din tava. Asezam rulourile pe un platou,presaram zahar pudra si apoi taiem felii pe directia crestaturilor facute in aluat .

Incearca si Rulada cu foi si crema de ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mere si gem de prune" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.