1. Pentru caramel se topesc la foc moale 100 g zahar, se inglobeaza 2 linguri de apa si sucul de lamaie. 2. Se lasa sa se fiarba pana se obtine un car
1. Pentru caramel se topesc la foc moale 100 g zahar, se inglobeaza 2 linguri de apa si sucul de lamaie.
2. Se lasa sa se fiarba pana se obtine un caramel brun deschis; se tapeaza cu el 6 forme mici termorezistente.
3. Se incinge cuptorul la 170 °C.
4. Se da in fiert laptele cu frisca si miez de vanilie.
5. Se amesteca separat ouale cu galbenusuri si 75 g zahar; se inglobeaza incet laptele fierbinte si apoi se trece totul printr-o sita.
6. Se indeparteaza spuma si se toarna in forme compozitia.
7. Formele se asaza intr-o forma de sufleu mare si se toarna apa astfel incat formele sa stea in apa 2/3.
8. Se acopera formele cu folie de aluminiu si se coc la cuptor cca 30 min.
9. Crema de zahar ars se da la frigider peste noapte.
10. Se taie capsunile jumatati sau sferturi, in functie de marime.
11. Se paseaza 200 g capsuni cu zahar pudra.
12. Se asaza pe crema de zahar ars, cu restul de capsuni.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii