Tarte delicioase cu crema de vanilie si dulceata pentru o mini-petrecere sau sarbatoare in familie
Pentru ca am primit cadou un aparat de tarte, am avut ocazia sa testez niste tarte delicioase. Tartele se prepara conform retetei din pachetul cu aparatul de tarte: se amesteca cu mixerul untul cu zaharul, sarea, oul si laptele pana la obtinerea unui amestec omogen. Se adauga faina si se amesteca alaturi de restul ingredientelor pana se integreaza complet. Se asaza amestecul obtinut pe o suprafata plana presarata cu faina si se framanta usor. Se lasa timp de 10 minute inainte de rulare. Mai departe, am format turtite cu ajutorul unei cupe de inghetate, care are diametrul mai mare si le-am mai intins putin, sa le subtiez. Le-am copt la aparatul de tarte pentru 5-6 minute, se coc destul de repede si au un gust placut de biscuiti. Portii: eu am obtinut 17 tarte :) Le-am umplut cu crema mea clasica de vanilie si cu dulceata de capsuni sau caise facute in casa. E bine sa alegeti o dulceata mai acrisoara, pentru ca preparatul final sa nu iasa prea dulce, ci cat mai usor si racoritor :) Cum se prepara crema de vanilie: Se pune pe foc mic laptele, iar intre timp incepeti sa amestecati cu o lingura de lemn galbenusurile cu zaharul. Dati laptele de pe foc, adaugati un pic din lapte peste oua, apoi faina in ploaie. Daca doriti o crema mai subtire, puneti doar 2 linguri de faina, dar daca o vreti un pic mai groasa, ca o budinca, puneti 3 linguri. (Tineti cont ca atunci cand se raceste crema, se va mai ingrosa!) Adaugati treptat lapte, pentru a subtia, amestecati bine-bine, sa se duca toate cocoloasele, apoi turnati amestecul inapoi in vasul cu lapte si puneti-l pe foc mic. Amestecati usor, tot timpul, iar cand incepe sa se ingroase, amestecati energic pentru 1-2 minute. Dati de pe foc si adaugati untul si semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie (sau, daca vreti, puteti adauga semintele, la inceput, odata cu zaharul) si amestecati bine. Acum turnati intr-un castron jumatate din crema si puneti in ea cateva patratele de ciocolata, acestea se vor topi imediat. Omgogenizati si lasati-le sa se raceasca. Dupa ce s-au racit si tartele si cremele, nu ne mai ramane decat sa umplem tartele cu crema, sa adaugam un pic de napolitana, dulceata si sa-i rasfatam pe cei dragi! Pofta Buna! Portii: 17 Timp: 1h20min Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/06/tarte-cu-crema-si-dulceata.html
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAzi am facut slalom printre brazdele mustind a apa si ploaia care ma ameninta ca ma scoate din gradina. Am apucat sa pun...
Tocana de primavara ploioasaIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii