Se curata merele de coaja si de seminte. Se golesc cu varful unui cutit ascutit si se pun pentru cinci minute in apa cu sare care clocoteste Se scot s
Se curata merele de coaja si de seminte. Se golesc cu varful unui cutit ascutit si se pun pentru cinci minute in apa cu sare care clocoteste Se scot si se scurg, timp in care se pun sase linguri de zahar intr-o oala cu peretii inalti, se tine oala pe foc pentru ca zaharul sa devina aramiu, apoi se adauga untul si se intinde pe toata suprafata oalei, dupa care se ia de pe foc. Se pun merele scurse unele langa altele, se toarna deasupra lor un aluat de pandispan si se coace tortul la foc potrivit, 40 de minute. Se scoate, se raceste in forma, se rastoarna dupa ce s-a insiropat pe un platou, se acopera cu frisca si se lasa la rece doua ore.
Pofta buna!
Alte retete culinare:
Pandispan cu visine caramelizate
Prajitura cu capsuni si frisca
Ciocolata de casa
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn desert delicios pentru copii si nu numai!
Orez cu lapte si sos de capsuniPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii