Torturi

Reteta Tort cu ciocolata, vin si pere

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
ani67 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort trei ciocolate - reteta video"
 
Titlul acestei retete culinare nu este deloc exagerat, aceasta prajitura chiar este un deliciu. Cu blat pufos si pere aromate este un desert de iarna bine-venit.

ingrediente

Pentru blatul prajiturii:
   5 oua
   125 g zahar
   o lingura de cacao
   80 g faina
   50 g amidon de porumb
   75 g ciocolata amaruie de menaj data prin razatoare
   sare
Pentru crema:
   400g smantana
   250 g crema de branza dulce
   80 g zahar vanilat
   75 g ciocolata rasa
   2 plicuri de gelatina
   1-2 linguri de zahar pudra
Pentru ornare:
   6 pere
   350 ml vin rosu dulce
   250 g zahar
   un baton scortisoara
   o lingurita arome pentru vin fiert

mod de preparare

Pentru blat se bat bine albusurile cu putina sare apoi cu zahar. Se adauga galbenusurile zdrobite cu telul si la urma faina cernuta amestecata cu praful de copt si amidonul de porumb. Se unge o forma de tort cu un strop de ulei apoi se tapeaza cu hartie de copt. Se toarna aluatul, se presara deasupra ciocolata rasa si se da la copt aproximativ 20 de minute la foc potrivit in cuptor preincalzit. Se lasa blatul copt la racit apoi se taie in doua parti egale pe orizontala.




Se amesteca branza cu smantana, se toarna zaharul, apoi gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marin (nu fiarta!), iar la urma se incorporeaza si ciocolata rasa. Se curata perele de coaja apoi se taie pe lung in cate doua jumatati egale carora li se indeparteaza casutele cu samburi. Partea incovoiata se incrusteaza cu furculita.




Vinul rosu se fierbe, intr-un vas mai inalt, impreuna cu zaharul, batonul de scortisoara si aromele de vin fiert. Cand vinul da in clocot se introduc jumatatile de para si una lasata intreaga. Se amesteca din cand in cand usor si se lasa sa fiarba la foc domol 20 de minute (daca perele sunt moi se lasa doar 10 minute). Perele se lasa sa se raceasca in vin. Dupa ce s-au racit se scot intr-o strecuratoare sa se zvante, iar siropul de vin se strecoara si se da deoparte.




Intr-o forma cu inel detasabil se monteaza tortul astfel:




se aseaza primul disc de blat, se toarna crema fina de branza, apoi al doilea blat pe care mai inainte l-am intepat din loc in loc cu o furculita. Se decoreaza cu jumatatile de para asezate pe margine, cu scobitura in jos. Para intreaga se aseaza la mijloc, iar deasupra se toarna jeleul preparat conform instructiunilor de pe ambalaj folosind sosul de vin ramas.


Tortul cu pere, ciocolata si vin se lasa cel putin 2 ore la frigider apoi se taie felii subtiri.




 

Incearca si Tort de curmale
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, vin si pere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.