Paianjen din briosa cu cirese si jeleu

Paianjenul din briosa cu cirese si jeleu este delicios. Pentru a prepara aceasta prajitura amuzanta aveti nevoie de unt sau margarina, zahar, oua, faina, praf de copt, cacao, smantana si cirese.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Paianjen din briosa cu cirese si jeleu

Ingrediente

  • Pentru briosa:
  • 50 g unt sau margarina
  • 125 g zahar
  • 2 oua
  • 125 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 lingurite cacao
  • 125 g smantana
  • cateva cirese (pot fi din compot)
  • 1 pachet glazura ciocolata
  • sticksuri
  • ornamente de decor de ciocolata
  • bomboane Skittles
  • cateva cirese
  • jeleu de cirese
  • Pentru jeleu:
  • 200 ml suc natural de cirese
  • 1 lingura cu varf amidon de porumb
  • zahar
  • daca se doreste ca jeleul sa fie mai dulce.

Mod de preparare

Paianjenul din briosa cu cirese si jeleu este delicios. Pentru a prepara aceasta briosa amuzanta pentru inceput, se prepara jeleul. Se pun pe foc intr-un vas 150 ml suc, (eu am folosit sucul rezultat de la ciresele pe care le am congelate) cu zaharul, daca se mai doreste. Se amesteca amidonul cu restul de 50 ml suc si se adauga in cel clocotind deja, amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit.
Se prepara compozitia pentru briosa. Intr-un vas se pun untul(margarina), zaharul,ouale,faina cernuta, in care a fost adaugat praful de copt, cacao. Se amesteca cu mixerul. Se adauga smantana si se mai amesteca putin pana la omogenizare.
Intr-o forma mai mare de briosa (14-16 cm diametrul), tapetata cu hartie de copt, se pune aprox. jumatate din compozitie. Se pune in cuptor cateva minute, atat cat sa se intareasca putin. Se scoate din cuptor, se adauga ciresele, jeleul si se toarna restul de compozitie. Se coace cca 20 minute.

Se lasa sa se raceasca, se scoate din forma.


Briosa se serveste dupa ce se lasa la rece pentru ca glazura sa se intareasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Gem de caise
Bucataras.RO

Gem de caise

Uite că am reuşit să preparăm şi gem de caise,mai puţintel ,după buget că „e scumpe” maică caisele în zona...

Gem de caise
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola