Prajituri

Reteta Samba cu crusta de nuci

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 59m 
Ursan Anisoara Anisoara postat de
Postat pe: 24-10-2017
Adaugă în cartea de bucate
Racoritoare ca o zi tarzie de toamna!!!

ingrediente

10 portii

blat:
   300 g biscuiti
   150 g unt moale
   100 g miez de nuca prajit si maruntit
umplutura:
   200 ml frisca lichida
   1/2 cescuta de Tapioca perle
   3 linguri de zahar
   un plic de gelatina(10 g)
   fructe maruntite de ananas din compot
   bine scurse
crusta:
   150 g miez de nuca prajit si maruntit
   1cescuta de zahar
   2 oua

mod de preparare

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat cu o lingura.
Se pun la fiert 2 cani de apa impreuna cu 3 linguri de zahar. Cand dau in clocot, se pun perlele de tapioca si se lasa sa fiarba cca. 30 minute, la foc mic. Se scurg daca mai ramane sirop la fiert, apoi se acopera si se lasa sa se raceasca.
Frisca lichida se mixeaza pana se intareste, apoi se adauga perlele de tapioca, fructele maruntite de ananas bine scurse de sirop si gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna peste blatul de biscuiti si se da la rece 2 ore sau de preferat de seara pana dimineata.

Se pregateste crusta, caramelizand zaharul pana ce capata o culoare maroniu deschis, apoi adaugam miezul de nuca. Se da de pe foc si se incorporeaza cele 2 oua batute bine, in amesctecul de zahar caramel si nuci, amestecand in continuu cu o lingura pana ce devine un amestec omogen. Se repartizeaza uniform deasupra prajiturii, repede, cat este fierbinte si se mai lasa cca. 30 minute la rece.

Pofta buna!

Incearca si Prajitura inghetata falsa cu crema de vanilie
Daca ti-a placut reteta noastra "Samba cu crusta de nuci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.