Tortul "Steluta de Craciun" este foarte usor de facut, are aroma intensa de portocale si este perfecta pentru sarbatorile de iarna.
Tava se unge cu margarina si de presara cu faina, am pregatit apoi ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja de portocala. Se bat spuma timp de 5 minute toate. Se cerne faina si se adauga, treptat, peste crema de oua. Se taie untul in bucatele si se incorporeza in coca. Se toarna coca in forma, se netezeste si se coace 40-45 de minute.
Dupa ce s-a copt, se lasa la racit. Eu am gasit doar dulceata de portocale intregi pe care le-am mixat.
Se taie steaua in doua, pe orizontala si se unge primul blat cu marmelada si lichior, incalzite in prealabil. Se aseaza deasupra cel de-al doilea blat. Aici trebuia sa fac glazura si sa ornez steaua cu fulgi de ciocolata si stelute din zahar (se amesteca zaharul cu 3 linguri apa si se umplu forme de stele mici; se lasa la intarit si apoi se scot si se orneaza cu ele tortul) dar eu am vrut o steluta "ninsa", cu ornamente de Craciun: lumanari din portocale!
Reteta Steluta de Craciun a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.ro
Se lasa un timp la rece, dupa care tortul Steluta de Craciun se poate servi.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăAceasta este cea mai simpla dintre retetele de aperitive. Daca vrem sa preparam cascaval la capac, avem nevoie de unt si...
Cascaval la capac simpluSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii