Torturi

Reteta Supertort de ciocolata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 3h 
CH_11157 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se poate pregati dinainte:
- Blatul de tort, impachetat in doua randuri de folie filmogena, pus intr-o cutie inchisa ermetic, poate fi pastrat la con

ingrediente

   Pentru blat: 350 g ciocolata amaruie
   rupta bucati
   2 oua intregi
   8 oua separate
   350 g zahar
   200 g migdale macinate
   Pentru crema: 200 g ciocolata alba
   rupta bucati
   200 g unt nesarat
   6 linguri frisca lichida
   50 ml lichior Grand Marnier (se poate inlocui cu Triple sec sau coniac)
   Pentru glazura: 200 g ciocolata cu lapte
   rupta bucati
   250 g unt nesarat
   2 linguri de zahar pudra
   Pentru fasia de ciocolata: 100 g ciocolata amaruie
   rupta bucati
   staniol auriu
   Pentru pralina: 150 g zahar tos
   10 g fulgi de migdale
   rumeniti

mod de preparare

Se poate pregati dinainte:
- Blatul de tort, impachetat in doua randuri de folie filmogena, pus intr-o cutie inchisa ermetic, poate fi pastrat la congelator timp de 6 saptamani. Sau, tot impachetat, poate fi pastrat la frigider timp de 1 saptamana.

- Cu o zi inainte de a servi tortul, se pregateste pana la punctul 4, inclusiv, si apoi se da la congelator.

- Cu 4 ore inainte de servire, se pregateste pralina cu migdale.



Blatul si crema - mod de preparare

Se tapeteaza cu hartie pergament, pusa in trei straturi, baza si laturile unei forme rotunde, detasabile, cu diametrul de 23 cm. Se inveleste forma pe dinafara cu hartie de impachetat, in trei straturi, si apoi se leaga cu ata. Se preincalzeste cuptorul la semnul 3/170 grd.C.


Se topeste ciocolata amaruie pe baie de aburi; se lasa la racit. Se freaca cele 2 oua intregi cu cele 8 galbenusuri si cu zaharul, pana ce amestecul devine vascos si spumos. Se incorporeaza migdalele si ciocolata racita.


Se bat albusurile spuma si apoi se incorporeaza 1/4 din cantitate in amestecul de oua si ciocolata; apoi, cu miscari usoare, se incorporeaza toata cantitatea de albusuri.


Se aseaza un vas rezistent, plin cu apa, in cuptor, pe nivelul inferior. Se toarna compozitia de blat in forma pregatita, se acopera cu hartie pergament pusa in trei straturi si se da la cuptor timp de 1 ora si 45 minute. Se lasa blatul sa se raceasca in forma, timp de 15 minute, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet pe un gratar metalic.


Pentru a prepara crema, se pune ciocolata alba si frisca intr-un vas la bain-marie. Se amesteca pana cand ciocolata se topeste. Apoi se ia de pe foc si se adauga alcoolul. Se freaca untul spuma, apoi se incorporeaza in el ciocolata topita si racita. Se tine crema cateva minute la frigider.



Glazura si ornarea

Se taie blatul in doua. Se intoarce stratul de deasupra si se unge cu crema. Se aseaza deasupra celalalt strat si se da la rece. Pentru glazura, se freaca untul spuma cu zaharul pudra, pana cand se topeste zaharul. Se adauga ciocolata topita la bain-marie. Se unge tortul pe deasupra si se da la congelator.


Pentru a pregati fasia de ciocolata, se taie o bucata de pergament de 70/25 cm si se pliaza in doua, pe lungime. Se topeste ciocolata amaruie la bain-marie si cand incepe sa se ingroase se toarne pe hartie si se intinde cu ajutorul unui cutit cu lama lata, avand grija sa se lase o margine neregulata.


Se inveleste fasia in jurul tortului, se fixeaza cu scotch si se da la congelator pana cand ciocolata se intareste (cca 20 de minute). Se desprinde hartia cu grija.


Se rup bucati mici de ornament auriu si, cu ajutorul unei pensule mici, se fixeaza "frunzulite" pe fasia de ciocolata.


Pentru a pregati pralina, se unge cu unt o bucata de pergament. Intr-un vas cu fundul dublu, se dizolva zaharul in 100 ml apa si apoi se pune vasul pe foc. Se fierbe siropul timp de 8-10 minute si se ia de pe foc. Se adauga migdalele si se toarna pralina pe hartia pregatita. Se lasa sa se raceasca, se rup bucati si se orneaza tortul.
Incearca si Tort Jos Paralia, cu ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Supertort de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.