Torturi

Reteta Tort alb cu visine si ciocolata

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
susu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu nuca de cocos"
 
Este un tort acrisor, nu foarte dulce, pe gustul celor care prefera in mod special prajiturile cu fructe. Se amesteca gemul impreuna cu galbenusurile,

ingrediente

Blat :
   250 g faina
   100 ml ulei
   100 ml lapte gras
   1 mana de stafide
   putin coniac
   esente
   3 oua mari
   400 g gem acrisor ( macese
   zmeura
   corcoduse sau prune)
   1 plic praf de copt
   Putina zeama de lamaie
   1 lingurita coaja de portocale
Crema ganache :
   200 ml smantana
   200 g ciocolata cu lapte si amaruie (mai multa ciocolata cu lapte pentru ca este destul de acrisor de la visine)
Pentru asamblare :
   300 ml smantana
   Â½ kg visine
   zeama din compot pentru insiropat

mod de preparare

Este un tort acrisor, nu foarte dulce, pe gustul celor care prefera in mod special prajiturile cu fructe. Se amesteca gemul impreuna cu galbenusurile, stafidele hidratate in cognac, uleiul, laptele, esentele iar la sfarsit praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cateva picaturi de otet. Se adauga treptat faina si albusurile amestecandu-se de jos in sus. Se tapeteaza o forma de tort, se adauga aluatul si se da la cuptor pentru 40-50 de minute. Se face un ganache : se pune pe foc mic smantana cu ciocolata rupta in bucati si se amesteca pana se topeste ciocolata. Cand s-a racit complet se da la frigider pentru cateva ore dupa care se bate cu mixerul. Blatul se taie in doua si se insiropeaza fiecare blat. Eu am uns primul blat cu gem de zmeura, am asezat crema de ciocolata si apoi visinele. Se unge si celalalt blat pe partea din interior si se aseaza peste visine. Se imbraca tortul in restul de frisca batuta. Se orneaza cu visine proaspete si putina frisca amestecata cu gem de zmeura. Este un tort dulce acrisor perfect pentru o vara torida. Se poate folosi orice fel de gem dar este mult mai bun un gem acrisor. Eu fac in casa gem de prune si corcoduse care sunt preferatele mele insa magiunul de la topoloveni este foarte gustos si sanatos, fara adaosuri. Se poate folosi mai multa frisca combinata cu gem acrisor, eu am facut doar cateva frunzulite pe deasupra dar este mai gustoasa frisca in combinatie cu gem.

Pofta buna

Alte torturi recomandate

Incearca si Tort de alune si ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort alb cu visine si ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.