Torturi

Reteta Tort Buturuga

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de ciocolata (reteta video)"
 
Tortul Buturuga este, cel putin pentru mine, un desert reprezentativ pentru masa de Craciun. Minunatul tort in forma de buturuga este o rulada cu crema de ciocolata delicioasa, ce nu poate lipsi de pe masa de sarbatoare.

ingrediente

Piscotul de ciocolata:
   5 oua
   150g. zahar
   120g.faina
   1 lingura de cacao
Crema de ciocolata:
   30g. ciocolata de menaj
   100g. zahar
   2 galbenuse
   225g. unt moale
Crema de imbracat buturuga:
   250g. ciocolata de menaj
   1
   5 dl. frisca
   30g.unt
   Pentru ornat: masa de martipan
   coloranti alimentari
   fructe

mod de preparare

1.Se separa ouale. Se bat albusurile spuma si se adauga 1/2 din cantitatea de zahar, se freaca galbenusurile cu restul de zahar si 2 linguri de apa pana devin o crema spumoasa. Faina se amesteca cu cacaoa si se incorporeaza usor in amestecul de galbenusuri, paralel cu albusurile batute spuma. Compozitia rezultata se pune intr-o tava unsa si infainata si se coace timp de 8 minute in cuptorul preincalzit.




2.Se puna un servet curat de bucatarie pe planseta si se pudreaza cu zahar praf. Peste rasturnam blatul din tava si rulam. Acoperim cu un prosop de bucatarie bine umezit si se lasa pana se prepara crema.




3.Ciocolata de menaj se rupe in bucati si se pune sa se topeasca in bain-marie. Din zahar facem un sirop cu atata apa cat sa treaca peste zahar. Galbenusurile se amesteca cu mixerul, apoi, putin cate putin se adauga siropul peste galbenusuri. Se amesteca pana compozitia s-a racit. Se incorporeaza untul si ciocolata topita. Crema obtinuta se pune intr-un bol curat si se acopera cu un servet.




4.Blatul se desface usor din prosopul de bucatarie si se unge cu crema de unt si din nou se ruleaza. Se taie frumos marginile tortului.




5 .Se prepara crema cu care se acopera tortul: ciocolata de menaj se pune intr-un bol si se topeste in bain-marie. Separat se pune frisca la fiert pana da un clocot, apoi se varsa peste ciocolata topita si se bate cu telul sau cu mixerul pana se ingroasa. Se adauga untul si se amesteca bine pana avem o compozitie fina. Se lasa sa se raceasca si apoi se orneaza tortul in asa fel incat sa imite trunchiul unui copac.




6 Din masa de martipan se executa frunze, folosind colorant alimentar de culoare verde, fructe de padure, folosind colorant rosu sau cum ne indeamna fantezia pe fiecare gospodina. Se tine la rece cca.3 ore.


Pe un platou se aseaza tortul "Buturuga" si se serveste taiat felii si acompaniat de un vin alb sec.

Incearca si Tort Eszterhazy
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Buturuga" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.