Torturi

Reteta Tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
vio_dreams postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort "Iepuras" cu mure si ciocolata (video)"
 
Tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni este o reteta delicioasa de tort, deloc greu de preparat, cu aroma intensa de ciocolata si capsuni.

ingrediente

pentru blat:
   7 oua
   7 linguri zahar
   7 linguri faina
   3 linguri cacao bio Solaris
   100 gr ciocolata amaruie
   1 lingurita praf copt
    
pentru sirop:
   200 ml apa
   4 linguri zahar
   2 plicuri capucino rom
    
pentru crema:
   500 ml frisca lichida
   500 gr mascarpone
   200 gr zahar pudra
   200 gr capsuni
   3 plicuri gelatina
   4 linguri zahar tos
    
pentru glazura:
   100 gr ciocolata amaruie
   100 ml frisca lichida
   50 gr unt
   1/2 plic gelatina
    
pentru decor:
   200 gr capsuni
   100 gr ciocolata

mod de preparare

Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam faina, praful de copt si cacao.
Adaugam ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica.
Omogenizam si turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor la foc mic.
Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in doua. Cat asteptam sa se raceasca blatul preparam siropul din apa, zahar si capucinno.
Mixam mascarponele cu zaharul pudra.
Batem frisca pana se intareste apoi adaugam crema de mascarpone.
Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o lasam sa se racoreasca si o incorporam in crema.
Capsunile le taiem cubulete adaugam peste ele zaharul tos si le lasam 15-20 minute intr-o sita pana se scurge siropul. Incorporam capsunile in crema.
Incepem sa asamblam tortul. Asezam primul blat, punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort, insiropam, apoi punem crema. nivelam si punem deasupra al doilea blat.
Preparam apoi glazura. Incalzim frisca, fara a o aduce insa la punctul de fierbere. Adaugam ciocolata rasa si untul moale si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj. Turnam glazura peste ultimul blat.
Dam la frigider peste noapte. Desfacem apoi cu grija inelul din jurul tortului.
Facem aschii de ciocolata cu ajutorul unui curatator de legume decoram tortul. In mijloc asezam capsunile.



Produs preferat: http://shabbychicshop.ro/lavanda-easy-life/112-farfurie-desert-lavanda-easy-life.html


Tortul cu ciocolata, mascarpone si capsuni se serveste de la rece.

Incearca si Tort la rece cu caise si dulceata
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.