Torturi

Reteta Tort cu inghetata de vanilie, cirese si visine

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 1h 
andraconstantinescu postat de
Postat pe: 21-06-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu nuca de cocos"
 
Cred ca iesea foarte bun tortul asta daca nu adaugam si siropul de fructe, atat la inghetata, cat si la blat.

ingrediente

8 portii

   Pentru inghetata: 4 galbenusuri 200 g zahar esenta de vanilie 100 ml lapte 450 ml frisca lichida indulcita 150 g cirese fara samburi + o lingura zahar 100 g visine fara samburi + doua linguri zahar.
   Pentru blat: 60 g unt moale 110 g zahar 4 albusuri 1 ou esenta de vanilie 150 g faina o lingurita de praf de copt un praf de sare 4 linguri lapte 50 g cirese fara samburi + o lingurita zahar 50 g visine fara samburi + o lingura zahar.
   Diametru tava: 22 cm

mod de preparare

Inghetata: Fructele fara samburi se amesteca cu zaharul asa cum am prezentat la ingrediente si se lasa sa se indulceasca. Se pune o cratita cu putina apa la fiert. Galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza, apoi se amesteca cu laptele si 250 ml frisca lichida. Se fierbe compozitia pe baie de aburi pana cand se ingroasa putin. Se lasa sa se raceasca. se mixeaza restul de frisca, apoi se amesteca cu crema din galbenusuri, dupa care se baga la congelator. Inghetata se mixeaza din cand in cand pentru a nu se forma ace de gheata. Blat: Fructele fara samburi se amesteca cu zaharul asa cum am prezentat la ingrediente si se lasa sa se indulceasca. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca untul intr-un castron pana cand devine cremos. Se adauga zaharul, apoi albusurile, oul si esenta. Se incorporeaza putin cate putin faina amestecata cu sarea si praful de copt, alternand cu laptele. La final, se adauga fructele si siropul lasat de acestea. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii, apoi se lasa la racit. Asamblare: Dupa ce blatul s-a racit, la ultima mixare a inghetatei se adauga in aceasta fructele (eu am adaugat si siropul de la fructe, dar din cauza lui s-au format ace de gheata dupa aceea), apoi se pune inghetata peste blat. Se introduce tava la congelator. Dupa ce inghetata se intareste, se poate decora tortul cu cateva cirese cu codite.
Incearca si Tort cu alune
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu inghetata de vanilie, cirese si visine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.