Tort cu inimi

Tortul cu inimi este ideal pentru o zi speciala a indragostitilor, cand iti poti surprinde fiinta iubita cu acest minunat si delicios desert, dupa o cina romantica.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu inimi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 ml compot visine
  • 70 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • cca 300 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 200 g zahar pudra
  • 1 esenta rom
  • Inimile:
  • 300 g biscuiti
  • 70 ml apa
  • 70 g zahar
  • 100 g margarina
  • 2 linguri cacao
  • 1 ciocolata
  • 2 linguri lapte
  • Decor:
  • pasta de zahar

Mod de preparare

Blat:
Mixam albusurile spuma. Separat amestecam bine galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema, apoi adaugam plicurile de zahar vanilat si esenta de vanilie. Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt, amestecam bine compozitia de galbenusuri. Rasturnam albusurile batute spuma peste galbenusuri, mixam bine iar la final adaugam uleiul, compotul si un praf de sare. Amestecam bine si dam la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana trece testul cu scobitoarea. Dupa, dam la rece 2 ore.

Intre timp pregatim inimile:
Sfaramam biscuitii. Intr-o craticioara topim margarina, treptat adaugam zaharul. Luam de pe foc si adaugam apa si lingurile de cacao. Rasturnam treptat peste biscuiti pana se formeaza o compozitie care poate fi modelata. Facem 2 inimioare cu mainile si le invelim cate una in folie si dam la rece 10 min. Topim ciocolata adaugam laptele si imbracam inimioarele in ciocolata si dam iar la rece.

Crema:
Amestecam untul cu zaharul pudra pana devine o crema. Adaugam cacao si esenta mixam bine impreuna si dam la rece.

Asamblarea:
Taiem blatul in doua. Insiropam prima foaie cu compot de visine, adaugam crema, punem a 2 a foaie, insiropam si decoram cu pasta de zahar. La sfarsit adaugam inimioarele.


Servim tortul cu inimi impreuna cu piersici facute dulceata din camara Bunatati din Natura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Mâncare de năut cu pui și stafide
Bucataras.RO

Mâncare de năut cu pui și stafide

De curând, căutând informații despre una, alta, am aflat că năutul s-ar mai numi și ”mazărea berbecilor”. Am...

Mâncare de năut cu pui și stafide
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise