Tort cu mandarine

Se bat albusurile spuma,galbenusurile se freaca cu zaharul+zaharul vanilat. Galbenusurile frecate,se aduga la spuma de ou,se amesteca usor. Se adauga

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu mandarine

Ingrediente

  • 7 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1-2 pachetel de zahar vanilat(sau 1 lingura de zahar)
  • ceva coaja rasa -de lamaie
  • 7 linguri de faina
  • praf de copt(1 lingurita)
  • Umplutura
  • 2 budinci de vanilie
  • 750-800 ml lapte(1
  • 5% grasime)
  • 4-5 linguri zahar
  • mandarine din doza
  • 200 ml smantana de frisca+1 lingurita de zahar pudra

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma,galbenusurile se freaca cu zaharul+zaharul vanilat.

Galbenusurile frecate,se aduga la spuma de ou,se amesteca usor.

Se adauga faina,amestecata cu praful copt si coaja rasa,incet cate incet,pana totul este incorporat bine.

Se unge(cu margarina si se tapeteaza cu faina) o tava rotunda,cu pereti detasabili,se toarna blatul si se da la copt,35-40 min la 170 gr.C.Se face proba cu scobitorul.Se lasa blatul la racit pe un gratar.

Cand e rece se taie in trei(bucati/felii).

Mandarinele din doza se lasa la scurs bine de tot sau se tapeteaza cu hartie de bucatarie se face budinca de vanilie(mai groasa).

Budincile se pun intr-un castron,se adauga si zaharul,se pun vreo 10-12 linguri de lapte rece si mesteca bine.

Laptele se pune la fiert,cand acesta fierbe(la foc mic) se adauga compozitia din castron, si se invarte bine sa nu faca cocoloase.

Se lasa la racit.(Cum se prepara budinca ,scrie de fapt pe orice plic-diferenta aici este ca eu,am folosit mai putin lapte si mai putin zahar.)

Se adauga mandarinele,in budinca si se mesteca bine,dar cu grija,sa nu se sfarame de tot fructele.

Se bate smantana cu lingurita de zahar pudra, pana devine frisca,se incorporeaza foarte usor la budinca cu mandarine

Pentru insiropat feliile de blat ,am facut un sirop din zeama de portocala cu zahar+ ceva apa.

Am luat partea de jos a blatului,pe partea taiata ,am insiropat

am pus jumatate din crema peste. Am asezat peste crema,urmatorea felie de blat(mijlocul),am insiropat din nou partea de deasupra,am pus cealalta jumatate din crema.

Am acoperit cu a treia felie de blat(capacul).

L-am imbracat in frisca.

Am batut/mixat 600 ml smantana subtire cu 3 lingurite de zahar pudra.

Am decorat cu restul de mandarine si forme de ciocolata.
Pofta buna!

Reteta Tort cu mandarine a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete de tort gasiti aici:

Tort cu visine si ciocolata,

Tort de ciocolata,

Tort Sacher

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Pancakes cu mascarpone si fructe de padure
Bucataras.RO

Pancakes cu mascarpone si fructe de padure

C'est très bon ! :D

Pancakes cu mascarpone si fructe de padure
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise