Tort cu mandarine

Se bat albusurile spuma,galbenusurile se freaca cu zaharul+zaharul vanilat. Galbenusurile frecate,se aduga la spuma de ou,se amesteca usor. Se adauga

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu mandarine

Ingrediente

  • 7 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1-2 pachetel de zahar vanilat(sau 1 lingura de zahar)
  • ceva coaja rasa -de lamaie
  • 7 linguri de faina
  • praf de copt(1 lingurita)
  • Umplutura
  • 2 budinci de vanilie
  • 750-800 ml lapte(1
  • 5% grasime)
  • 4-5 linguri zahar
  • mandarine din doza
  • 200 ml smantana de frisca+1 lingurita de zahar pudra

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma,galbenusurile se freaca cu zaharul+zaharul vanilat.

Galbenusurile frecate,se aduga la spuma de ou,se amesteca usor.

Se adauga faina,amestecata cu praful copt si coaja rasa,incet cate incet,pana totul este incorporat bine.

Se unge(cu margarina si se tapeteaza cu faina) o tava rotunda,cu pereti detasabili,se toarna blatul si se da la copt,35-40 min la 170 gr.C.Se face proba cu scobitorul.Se lasa blatul la racit pe un gratar.

Cand e rece se taie in trei(bucati/felii).

Mandarinele din doza se lasa la scurs bine de tot sau se tapeteaza cu hartie de bucatarie se face budinca de vanilie(mai groasa).

Budincile se pun intr-un castron,se adauga si zaharul,se pun vreo 10-12 linguri de lapte rece si mesteca bine.

Laptele se pune la fiert,cand acesta fierbe(la foc mic) se adauga compozitia din castron, si se invarte bine sa nu faca cocoloase.

Se lasa la racit.(Cum se prepara budinca ,scrie de fapt pe orice plic-diferenta aici este ca eu,am folosit mai putin lapte si mai putin zahar.)

Se adauga mandarinele,in budinca si se mesteca bine,dar cu grija,sa nu se sfarame de tot fructele.

Se bate smantana cu lingurita de zahar pudra, pana devine frisca,se incorporeaza foarte usor la budinca cu mandarine

Pentru insiropat feliile de blat ,am facut un sirop din zeama de portocala cu zahar+ ceva apa.

Am luat partea de jos a blatului,pe partea taiata ,am insiropat

am pus jumatate din crema peste. Am asezat peste crema,urmatorea felie de blat(mijlocul),am insiropat din nou partea de deasupra,am pus cealalta jumatate din crema.

Am acoperit cu a treia felie de blat(capacul).

L-am imbracat in frisca.

Am batut/mixat 600 ml smantana subtire cu 3 lingurite de zahar pudra.

Am decorat cu restul de mandarine si forme de ciocolata.
Pofta buna!

Reteta Tort cu mandarine a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete de tort gasiti aici:

Tort cu visine si ciocolata,

Tort de ciocolata,

Tort Sacher

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Salata de vinete cu ardei copt
Bucataras.RO

Salata de vinete cu ardei copt

Eu am facut cu vinete si ardei de la congelator. Foarte bun a iesit!

Salata de vinete cu ardei copt
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola