Torturi

Reteta Tort cu zmeura

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:30m 
Dedicut postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de clatite cu ciocolata si fructe"
 
Tortul cu zmeura este o reteta de tort cu fructe potrivit pentru orice ocazie festiva sau sarbatoare. Este un tort aspectuos cu un gust pe masura, racoritor.

ingrediente

Blat:
   7 oua medii
   210 g zahar
   210 g faina
   un praf de sare
    
Crema: Pentru crema:
   500 g mascarpone
   500 g frisca
   500 g zmeura
   cca 15 lg de zahar tos pt zmeura
   cca 10 lg de zahar pudra pt mascarpone
   125 g crema de branza
   10 g gelatina
   1 fiola esenta de vanlie
    
Pentru ornat:
   piure de zmeura (facut din cele 500g de zmeura de mai sus)
   1 plic tort gelee rosu
   nuca de cocos
   zmeura

mod de preparare

Preparare blat:

Se pun intr-un bol incapator ouale intregi, zaharul si praful de sare si se mixeaza 25-30 min cu mixerul obisnuit. Ouale vor ajunge sa fie o spuma usoara, albicioasa, aerata si va avea de 3 ori volumul initial. Apoi se adauga treptat faina cernuta si se omogenizeaza cu ajutorul unel spatule sau linguri cu miscari lente si de jos in sus (pentru a nu scoate aerul din compozitie). Abia dupa ce s-a omogenizat complet se poate adauga urmatoarea tura de faina. Se toarna compozitia de pandispan intr-o tava pe fundul careia s-a pus hartie de copt iar peretii s-au uns cu unt si apoi s-au tapetat cu faina. Se niveleaza aluatul cu ajutorul unei spatule sau cu dosul unei linguri si apoi se loveste tava de masa pentru a scoate aerul ramas de la turnare (se repeta de cateva ori). Tava se introduce in cuptorul preincalzit timp de 20-25 min la temperatura de 170°C (flacara minima). Cand s-a racit complet se taie in 3 straturi.

Preparare crema :

Se bate frisca si se da la rece. Se bate mascarpone cu crema de branza si zaharul pudra, se adauga si esenta de vanilie. Se amesteca crema de mascarpone cu cca 2/3 din frisca apoi se imparte crema in 2 parti din care una sa fie ceva mai multa (se va folosi din ea si la imbracatul tortului). Se da la rece.
Intre timp se pune zmeura intr-o cratita pe foc impreuna cu zaharul (se opresc 8 bucati de zmeura pt ornat).
Se amesteca continu pana zmeura incepe sa isi lase suc, apoi se lasa sa fiarba la foc foarte mic, amestecand din cand in cand cca 10-15 minute. Se scurge sucul zmeurei rezultat prin fierbere si se pune deoparte pentru una din creme. Restul se da prin sita pentru a sa obtine piureul de zmeura prin indepartarea samburilor.




Se pune gelatina la hidratat in cca 50 ml de apa . Se pune o foaie de blat pe un platou, se pune inelul tavii de tort in jurul ei . Se topeste gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj . Circa 1/3 din gelatina se amesteca cu crema de mascarpone (cea mai multa). Restul de gelatina se amesteca cu siropul de zmeura oprit mai devreme si se adauga totul la crema de mascarpone ( cea mai putina).




Se pune crema de mascarpone peste primul blat, nu toata, se opresc circa 7-8 linguri pentru imbracat tortul. Se pune cel de-al doilea blat, apoi crema roz cu siropul de zmeura. Deasupra vine cea de-a treia foaie de blat. Se da la frigider pentru minim 2 ore. Se amesteca apoi crema de mascarpone oprita (cele 7-8 lg) cu frisca ramasa si se da la frigider. Tot acolo se pastreaza si jeleul de zmeura. Dupa cele 2 ore (sau mai mult) se imbraca tortul cu crema de mascarpone si frisca.
Deasupra se pune jeleul de zmeura in care s-am pus plicul de tort gelee preparat conform indicatiilor de pe ambalaj cu cca 3-4 lg de apa. Se orneaza dupa preferinta, posibil cu fulgi de cocos si zmeura. Se da din nou la rece.

Sursa : http://www.edithskitchen.ro/2009/12/tort-cu-zmeura-si-mascarpone.html

As vrea sa particip la concurs si sa testez produsele Philips pentru ca nu dispun de mult timp, sunt insarcinata si mai am un copil mic iar aceste produse cred ca mi-ar usura mult munca in bucatarie.


Tortul cu zmeura se serveste rece.

Incearca si Tort de lamaie
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.