Blatul este clasic: galbenusurile se bat cu zaharul pana se deschid la culoare, se adauga vanilia, faina amestecata cu praful de copt si apoi albusur
Blatul este clasic: galbenusurile se bat cu zaharul pana se deschid la culoare, se adauga vanilia, faina amestecata cu praful de copt si apoi albusurile batute spuma; se incorporeaza totul cu grija si se da la cuptor la o temp. de 180 grade C pentru 20 min sau pana cand scobitoarea iese curata. Dupa ce s-a racit, il taiem in trei. Pentru umplutura de sampanie se bate frisca pana cand incepe sa se intareasca. Intr-un vas mic se pun pe foc sucul de lamaie si zaharul. Cand amestecul este fierbinte se ia de pe foc si se adauga gelatina, amestecandu-se pana se dizolva complet. Se lasa la racit si cand s-a racorit indeajuns se adauga sampania. Se incorporeza apoi amestecul in frisca batuta. Se incepe montarea: peste blat punem jumatate din cantitatea de zmeura. Oprim un pic din crema cu frisca pentru a imbraca tortul pe margini, si restul il impartim in doua. Punem jumatate peste zmeura
Apoi inca un blat, zmeura si crema si al treilea blat deasupra si totul merge la frigider peste noapte. Pentru glazura se amesteca ciocolata rasa cu mierea si se pun la bain-marie pana se topeste ciocolata; se lasa si amestecul asta sa stea peste noapte. Se framanta pana cand ciocolata devine flexibila, apoi se intinde intre doua foi de pergament pana obtinem o foaie cu care sa acoperim partea de sus a tortului.
Se pudreaza cu cacao. Inlaturam inelul, decoram cu frisca si zmeura. Reteta Tort cu zmeura si frisca si sampanie a fost propusa de oanaC
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro.
Alte retete recomandate:
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperci"retete pentru mese in familie".
Desert prajitura cu crema de mureIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii