Tort de cacao

Se bat albusurile de la 5 oua spuma, se adauga 100g zahar si se bat in continuare pana se obtine o spuma tare. Se pun galbenusurile treptat, 50g unt

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort de cacao

Ingrediente

  • Blat
  • 5 oua
  • 100g zahar
  • 50g unt
  • 75g faina
  • Crema
  • 80g cacao
  • 250g unt
  • 3 oua
  • 200g zahar
  • 1 lingura esenta rom
  • 3 linguri apa
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Se bat albusurile de la 5 oua spuma, se adauga 100g zahar si se bat in continuare pana se obtine o spuma tare. Se pun galbenusurile treptat, 50g unt iar la sfarsit 75g de faina. Se amesteca bine pana se obtine un aluat. Din aluatul preparat se coc, pe rand, 5 foi timp de 4-5 minute fiecare, intr-o forma tapetata cu pergament. Se desprind din forma, se inlatura hartia si se asaza pe o suprafata plana sa se raceasca.Se freaca pudra de cacao cu 250g de unt.

Se bat albusurile de la 3 oua spuma cu 200g zahar si o lingura cu rom. Se adauga galbenusurile, unul cate unul si 3 linguri de apa. Se pune compozitia la bain-marie si se amesteca cu o lingura de lemn timp de 8 minute apoi se ia de pe foc.

Se adauga compozitia de unt cu cacao, zaharul vanilat si de bate in continuare pana se ingroasa ca o crema.

Se aseaza foile de tort una peste alta cu crema de ciocolata intre ele. Se imbraca tortul in crema.
Alte

Tiramisu

Diplomat

Tort de visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Piersicute
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
3
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
4
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Tarta cu branza si mac
Bucataras.RO

Tarta cu branza si mac

Va plac tartele? Dar branza? Eu astazi m-am gandit sa va aduc o tarta aperitiv, foarte gustoasa care sper sa va fie pe plac....

Tarta cu branza si mac
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola