Torturi

Reteta Tort de ciocolata

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 
ady postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu nuca de cocos"
 
Tortul de ciocolata completat de visinele proaspete este o reteta de tort delicioasa, potrivita pentru orice ocazie festiva.

ingrediente

   4 oua
   6 linguri de zahar
   3 linguri faina
   2 linguri cacao
   50 g ciocolata
CREMA:
   500 ml smantana
   200 g ciocolata cu lapte
   200 g ciocolata amaruie
   esenta de rom
   50 g unt
DECOR:
   100 g ciocolata cu lapte
   50 g ciocolata amaruie
   100 g frisca

mod de preparare

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare, adaugam faina amestecata cu cacao, incorporam si ciocolata topita si racita, amestecam usor cu o lingura.

Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

CREMA:




-intr-o cratita punem untul, smantana si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucati, amestecam cu un tel pana se topeste, iar la final adaugam esenta de rom. Cand s-a racit se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.

Blatul racit il taiem in 2. Asezam prima foaie, insiropam (eu am folosit compot de visine), crema si a 2 foaie insiropata.

Glazura: topim ciocolata impreuna cu frisca la microunde.

Turnam glazura peste tort si dam la frigider dupa care decoram dupa plac

Eu am facut o glazura de ciocolata amaruie si am turnat prima data si am intepat un pic blatul cu cutitul dupa care am turnat glazura de ciocolata cu lapte.




http://shabbychicshop.ro/tavi/761-tava-flururas-creative-.html


Tortul de ciocolata poate fi servita dupa ce s-a intarit glazura.

Incearca si Tort de biscuiti cu frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.