Torturi

Tort de lamiie

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se amesteca toate ingredientele de la blat pina se obtine un aluat potrivit de moale din care se fac 4 foi care se coc pe fundul cratitei intoarse cu

ingrediente

   Pentru blat: 1 ou
   50 gr. miere
   1 virf cutit bicarbonat
   faina cit cuprinde (cca 100 gr.) pentru crema: 250 gr. unt
   250 gr. zahar
   1/2 l lapte
   3 linguri faina
   coaja si zeama de la o lamiie mare

mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele de la blat pina se obtine un aluat potrivit de moale din care se fac 4 foi care se coc pe fundul cratitei intoarse cu gura in jos. Pentru crema se desface untul cu lingura. Separat, se amesteca faina cu putin lapte. Se pune la foc foarte mic si se continua adaugarea laptelui, amestecind incontinuu pina se obtine o pasta consistenta. Dupa racire se adauga si untul desfacut, se freaca bine totul si se pune zeama si coaja de lamiie. Se unge foile, se imbraca tortul si se orneaza cu felii de lamiie. Se incalzester usor putina miere care se scurge din lingura pe deasupra tortului pentru ornat.
Incearca si Tort inimioara
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de lamiie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite