Aluat: Amestecam ouale cu zahar, pina devin spumoase. Adaugam vanilia si untul topit, dar nu cald.Mixam. Faina, o amestecam cu migdalele macinate (
Aluat:
Amestecam ouale cu zahar, pina devin spumoase.
Adaugam vanilia si untul topit, dar nu cald.Mixam.
Faina, o amestecam cu migdalele macinate (neaparat din cele decojite), cu praful de copt si coaja de lamiie, si turnam la amestecul de oua cite putin, mixind continuu.
Tapetam o forma rotunda de 28 cm cu unt si faina, turnam aluatul de blat si dam la cuptorul preincalzit la 170° C,timp de maxim 30 minute.
Blatul se poate insiropa cu citeva linguri de suc din compot.
Gemul de caise se incinge in microunde, apoi se pensuleaza pe blat. Se lasa la uscat/intarit.
Umplutura:
Perele le-am taiat cubulete.
Cam 150 de ml din suc, am pus la fiert cu pliculetul de Agartine (pt 500 ml lichid).
Se fierbe la foc lejer timp de 2 minute (asa zice plicul), dupa care se adauga la restul de suc rece.
Am adaugat si perele , si am lasat vreo 10 minute la racoare, dupa care am turnat peste blat.
Se da la rece, macar 2 ore.
Crema:
Quarkul (brinza cremoasa de vaci), am amestecat-o cu caramelul de portocale. (pentru cele care ati facut acest concentrat si vi sa intarit: incalziti citeva secunde la mo, si devine subtire).
Batem frisca cu un zahar vanilat, si o amestecam la brinza de vaci.
Ungem tortul cu acesta crema.Pentru a nu murdari platoul,bagati sub tort hirtie de copt,
care o indepartati dupa ce ati decorat tortul.
Decorare:
Pina am topit ciocolata,am scos tortul pe terasa la racoare. Am decorat..asa complicat cum stiu eu!!!
Reteta propusa de MAYA.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsPe 2 martie sora mea cea mica Minodora , implineste niste anisori, asa ca m-am gandit sa o impresionez sau nu, ca e pestoaica...
Desert tort Primavara -MinodoraIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii