Torturi

Tort de portocale Pansy

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:30m 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu crema ganache (reteta video)"
 
Va recomandam un delicios tort cu portocale. Este atat de "light" incat sigur te va ispiti sa il incerci.



Se procedeaza astfel:
Cele 6

ingrediente

   6 oua
   120 g zahar
   120 g faina
   1 pliculet praf de copt
   coaja rasa de la o portocala
   2 plicuri zahar vanilat
Pentru sirop:
   150 g zahar
   zeama de l portocala
   250 ml apa
   1/4 baton vanilie
Pentru crema:
   5 oua
   5 foi de gelatina
   250 g zahar
   500 g frisca
   2 linguri coaja zaharisita de portocala (esentiala )
   esenta de rom (ca sa nu spun 50 ml rom
   ca asa era in reteta mamei)
   2 plicuri zahar vanilat
Pentru glazura de jeleu:
   250 ml suc natual de portocale
   4 linguri de zahar
   1 plic de gelatina Ruf (sau 3 foi de gelatina )
   5 l frisca

mod de preparare

Va recomandam un delicios tort cu portocale. Este atat de "light" incat sigur te va ispiti sa il incerci.











Se procedeaza astfel:


Cele 6 abusuri se bat spuma,apoi se adauga zaharul praf in ploaie si se bat impreuna pana se intareste compozitia.


Se adauga pe rand galbenusurile, coaja de portocala si faina cernuta si amestecata in prealabil cu praful de copt.


Forma de copt se imbraca cu hartie de copt si se toarna compozitia de blat, dupa care se da la cuptorul incins la 250 grade, timp de 10 minute. Apoi se scade temperatura la 200 grade pentru alte 10-15 minute, pana aluatul se desprinde de margini.





Crema se face la bain marie: cele 5 oua amestecate cu zaharul si gelatina (inmuiata in prealabil vreo 10 minute in apa ) se fierb, amestecand continuu, pana ce se leaga crema, lingura ramanand glasata.


Se adauga coaja de portocale zaharisita, (daca nu aveti, cu o zi inainte, taiati cu cutitul de legume coaja de portocala, numai partea portocalie, taiati-o patratele, amestecati-o cu zahar si lasati-o asa pana a doua zi), iar dupa ce crema s-a racit se adauga frisca batuta si romul.





Pentru sirop se fierbe zaharul cu apa si vanilia pana ce se leaga siropul. La sfarsit se adauga zeama de porocale si se da la rece.





Asamblarea tortei:


Blatul, dupa ce sa racit se taie in 3, se insiropeaza cu sirop si se unge cu crema fiecare.


Peste ultimul strat de crema se adauga glazura de jeleu facuta conform indicatiilor de pe plicul de gelatina: din 250 ml suc, 3-4 linguri de zahar si binenteles gelatina.




Se lasa la rece sa se intareasca glazura, apoi se orneaza lateralele cu frisca. Reteta Tort de portocale Pansy a fost propusa de pansy pe forum culinar.ro





Alte retete cu portocale gasiti aici:


Muffins cu portocale si ciocolata,


Prajitura de post cu crema de portocale,


Tort cu portocale
Incearca si Tort cu mousse de zmeura si ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale Pansy" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite