Torturi

Reteta Tort din foi de pandispan cu fructe de padure

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de biscuiti cu crema de cacao"
 
Aceasta reteta ii apartine lui Eric Lanlard, cunoscutul sef ale carui retete le puteti vedea in emisiunea Prajituri Glamour. Tortul de pandispan este usor si fresh din cauza fructelor de padure.

ingrediente

   Pentru foile de pandispan
   250g zahar pudra
   8 oua medii
   250g faina alba
   50g unt
Pentru umplutura:
   500ml frisca lichida(din smantana) batuta
   2lg zahar vanilat (bourbon)
   fructe de padure (dupa gust)
   zahar pudra pentru decor

mod de preparare

 




1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, unge si tapeteaza cu faina 2 forme rotunde de tort de 22 de cm.




2. Pune zaharul si ouale intr-un bol termorezistent si aseaza intr-un vas pe aburi. Mixeazal-e cu mixerul pana cand este fierbinte, ia vasul de pe aburi si mai mixeaza inca 10 minute pana isi dubleaza volumul.




3. Topeste untul pana devine auriu si incorporeaza-l in timp ce mixezi in compozitia de oua. Adauga apoi faina cernuta si amesteca usor, dar nu prea mult. Daca vei amesteca prea mult pandispanul nu va creste corespunzator.




4. Imparte compozitia in cele doua tavi si lasa-le la cuptor pentru 25-30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Cel mai bine e sa pregatiti foile de pandispan cu o zi inainte, va fi mai usor de lucrat cu ele.




5. Bate frisca cu zaharul pana e cremoasa si pufoasa. Taie pandispanul in doua (vei avea 4 bucati).




6. Apoi aseaza alternativ o foaie de pandispan, crema, fructe de padure, si inceheie cu frisca si fructe de padure. Presara zahar deasupra fructelor si gata tortul.


Tortul din foi de pandispan si fructe de padure se serveste proaspat.

Incearca si Tort cu crema de zahar ars
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din foi de pandispan cu fructe de padure" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.