Torturi

Reteta Tort Diplomat

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h 
Isabela G postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Oul cu zaharul si laptele se fierb pe foc foarte mic sau la bain-marie pina se incheaga putin (lingura ramine cu un strat f. subtire de crema pe ea),

ingrediente

   1 ou
   200 gr. zahar
   200 gr. lapte
   vanilie
   1/2 kg. frisca batuta
   1-2 linguri gelatina topita in putina apa fierbinte
   fructe proaspete
   confiate sau din compot
   o foaie blat tort uns cu putina crema sau 200 gr. piscoturi

mod de preparare

Oul cu zaharul si laptele se fierb pe foc foarte mic sau la bain-marie pina se incheaga putin (lingura ramine cu un strat f. subtire de crema pe ea), se ia de pe foc, se amesteca si gelatina, iar cind e racorita se adauga frisca si vanilia. Se asaza blatul pe platou, se taie o fisie de hirtie groasa, lata de vreo 10 cm si se infasoara strins blatul cu ea, se prinde cu bolduri si se toarna inauntru fructe (compot de ananas sau de caise, banane sau kiwi taiate etc - sa nu fie prea zemoase), si crema, alternativ, astfel incit deasupra sa ramina crema. Daca se folosesc piscoturi, se uda o cratita cu apa sau se pune un cerc de hirtie pe fund, si se pun, alternativ, piscoturi, fructe, crema etc. Se da la rece pina a doua zi, se scoate hirtia sau se rastoarna cratita.
Traditional, se imbraca in frisca. Deasupra se presara fructe confiate sau bombonele colorate
Incearca si Tort cu crema de ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.