Torturi

Reteta Tort Egiptean

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h:30m 
miremirc postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de clatite cu ciocolata si fructe"
 
Tort Egiptean este o reteta delicioasa de tort cu doua tipuri de creme, una de galbenusuri si una de frisca cu bucati de zahar ars si nuca.

ingrediente

3 Foi :
   6 albusuri
   6 lg zahar
   3 lg faina
   120 g nuci macinate ( alune )
Crema 1 :
   6 galbenusuri
   6 lg zahar
   340 ml lapte
   2 lg amidon alimentar ( faina )
   170 g unt
   esenta de vanilie
Crema 2 :
   150 g zahar
   200 ml frisca
   120 nuci macinate mai mare
    
    

mod de preparare

Intai de toate incepem lucrul la cele trei foi care compun tortul nostru. Pentru ca sa obtineti 3 foi, va trebui doar sa obtineti compozitia formata in trei si sa coaceti trei tavi.
Se bat spuma 2 albusuri cu foarte putina sare, apoi adaugam cele 2 linguri de zahar. Amestecam apoi 40 g de nuci cu o jumatate de lingura de faina si o turnam peste albusurile batute spuma tare, amestecand cu o lingura.
Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de tort cu d=26 cm ( trebuia o forma cu d=24, dar nu am avut ), forma pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu hartie de copt. si coacem cam 20 minute fiecare foaie; repetam operatiunea de inca 2 ori .
Pentru prima crema amestecam intr-o craticioara cele galbenusuri cu zaharul, apoi adaugam amidonul si laptele putin cate putin, amestecand intr-una, apoi punem craticioara pe foc mic si amestecam pana se ingroasa.
Dupa ce s-a format crema o lasam sa se raceasca foarte bine; intre timp frecam untul spuma, iar in el punem pe rand cate o lingura din crema de galbenusuri amestecand pana la omogenizare; la sfarsit turnam cativa stropi de esenta de vanilie.
Pentru a doua crema punem zaharul intr- o cratita pe foc si lasam sa se topeasca, amestecand din cand in cand; dupa ce s-a topit zaharul il turnam in fir subtire intr-o tava unsa cu ulei si il lasam la intarit, dupa care il asezam intre 2 folii si il batem cu sucitorul (eu l-am maruntit zaharul caramelizat cu robotul cu care am maruntit si nucile).
Batem frisca tare si in ea incorporam nucile maruntite mai mare si zaharul caramelizat maruntit si el;
Asamblare :
Foaie-1/3 crema1-1/3 crema2 si repetam de inca 2 ori


Tortul Egiptean se taie felii dupa ce a stat putin la rece.

Incearca si Tort Vis de Florii cu fructe si bezea
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.